PRO SHOTS / Jasper Ruhe

PRO SHOTS / Jasper Ruhe

Geldt de blessure van Justin Bijlow ook voor bekerwedstrijden?

De Speld Sport zocht het uit

De blessure die Feyenoord-doelman Justin Bijlow afgelopen weekend opliep in het competitieduel met AZ is een hard gelag voor de Rotterdammers. De blessure houdt de doelman wel twee maanden aan de kant. Met de bekerclash tegen AZ in aantocht overstelpen wanhopige Feyenoord-supporters onze redactie met de vraag: geldt de blessure van Bijlow ook voor bekerwedstrijden? Wij zochten het uit.

Feit is dat de blessure in ieder geval opgaat voor competitiewedstrijden, aangezien het ongemak aan de kuit is opgelopen in een competitiewedstrijd. Dat hij nog een voorwaardelijke blessure had lopen, helpt daarbij niet mee. Bijlow kan de wedstrijden tegen bijvoorbeeld Sparta en PSV dus uit zijn hoofd zetten, maar mag nog wel hopen dat hij speelklaar is voor De Klassieker op 7 april. Voor bekervoetbal geldt dat het een competitie is die door dezelfde bond wordt georganiseerd als de Eredivisie, dus de zorgen van de Feyenoord-fans dat hun keeper vanavond niet kan spelen tegen AZ zijn gegrond. Evenzo is de Europa League een competitie die niet door de KNVB wordt georganiseerd, dus het tweeluik tegen AS Roma zou geen probleem moeten zijn voor de doelman.

Om erachter te komen of Feyenoord vanavond kan beschikken over Bijlow, hebben we ons gewend tot de nationale voetbalbond. De regels omtrent blessures blijken eigenlijk heel simpel, zo blijkt. “Wij zien niet in waarom we Bijlow zouden verbieden deze bekerwedstrijd te spelen”, was het even verrassende als heldere antwoord van de bond. Om er zeker van te zijn dat we niet te maken hebben met incapabele werknemers van de KNVB, hebben we ook ons oor te luister gelegd bij Joris van Benthem, de illustere huisadvocaat van Feyenoord. Ook hij gaf ons aan dat hij geen enkel juridisch bezwaar zag en dat Feyenoord ‘als het dat zou willen, Justin gewoon kan opstellen’ tegen AZ.

Kortom: fans hoeven zich geen enkele zorgen te maken, Feyenoord mag Bijlow in zowel het bekertoernooi als in de Europa League gewoon opstellen.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *