FOX Sports/YT

Straf KNVB: FC Den Bosch moet seizoen afmaken met roetveeg-publiek

Een zware straf voor FC Den Bosch. De club moet de rest van het seizoen afmaken met roetveeg-publiek. De sanctie volgt op de racistische spreekkoren richting Excelsior-speler Mendes Moreira.

“Je komt er als toeschouwer alleen nog in als je jezelf voorziet van roetvegen”, legt directeur betaald voetbal Eric Gudde uit. “We konden ook kiezen voor degradatie of puntenaftrek, maar dit leek ons toepasselijker. Voor deze mensen is dit de zwaarst denkbare straf.”

Een woordvoerder van FC Den Bosch zegt dat de club betreurt dat de voetbalbond zo’n zware sanctie heeft ingezet. “We zijn als club al met de billen bloot gegaan door onze excuses aan te bieden aan Mendes Moreira. Natuurlijk vinden wij het vreselijk dat hij zo overstuur raakt van wat onversneden racistische termen als ‘k-neger’ of ‘katoenplukker’. Maar dat je dan het publiek zo’n extreme, buitenproportionele sanctie oplegt… het is 2019.”

De supportersclub van FC Den Bosch laat in een reactie weten in hoger beroep te gaan. “Wij voelen ons in ons bestaansrecht aangetast. Hoe denk je dat onze supporters zich voelen als ze straks door iedereen op weg naar het stadion worden uitgelachen vanwege die bruine vegen op hun gezicht? Het zijn geen tweederangsburgers!”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Our deepest apologies. Mr. Steeds was messing around again. It will not happen again
Here is your text again, but correct now.

Almost all African-Americans vote for the Democrats. They have been misled by lies and accusations by those socialist communists. So the supporters of the Stockholm Pine Forest club are right with their Black Peet songs.

gravatar

Oké, ik had eerst een dubbele s, maar in de zwarte pieten discussie is een dubbele s wat dubieus.
Verder gaat het niet om taalkundige perfectie, maar meer om duidelijkheid.