Shutterstock / MAYA LAB

Shutterstock / MAYA LAB

Man die vindt dat zwarte mensen nooit Fries kunnen worden ook boos dat buitenlanders zich niet willen aanpassen

De 62-jarige Marcel dacht rustig het weekend in te glijden, maar daar blijkt in de praktijk weinig van terecht te komen. De man uit Appelscha heeft zich namelijk ontzettend zitten storen aan de ophef rondom de uitspraken van Johan Derksen. “Hij heeft toch ook gelijk?! Dat Friese kamerlid is gewoon een Surinamer in mijn boekje, hoor!” Even later loopt hij op straat langs een Marokkaans pratend stel en mompelt hij boos dat ‘die buitenlanders zich verdomme ook nooit aanpassen’.

“Weet je wat het is”, begint Marcel zijn uitleg. “Denk je nou echt dat als ik naar Oekie-Toekie-Colombia ofzo zou verhuizen, dat ze het daar oké vinden als ik me niet aanpas? Tuurlijk niet! Ik zou dan de taal moeten leren, de cultuur eigen moeten maken en me inzetten voor de samenleving. Dan, en alleen dan, zou ik geaccepteerd worden als inwoner van het land. En ze hebben gelijk ook, je moet gewoon integreren!”

Overigens laat Marcel weten niets tegen kamerlid Habtamu de Hoop te hebben. “Ik heb geen problemen met die man, maar laten we wel het beestje bij zijn naam noemen: dat is natuurlijk geen Fries. Hartstikke leuk dat hij de taal spreekt, dat zou ik uiteraard ook hebben gedaan als ik hem was, maar dat maakt hem slechts een Friessprekende Antilliaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Marcel, volgens je pake Grutte Pier zou Habtamu een oprjochte Frysk zijn want het lijkt me sterk dat hij geen buter brea griene tsiss kan sesen. Dus beter naar je pake lusteren en niet als een domme boer net vreten wat je net kinne.

Reageer
gravatar

Een Fries is een Fries als hij er geboren is en niet als hij er gewoond heeft.. Niks tegen de beste man die van oorsprong uiteen totaal ander land komt persoonlijk hoor.Noem dit nou niet discriminatie want dat is totaal wat anders.

Reageer