NOS & Vandaag Inside

NOS & Vandaag Inside

Nederlands record marathon Abdi Nageeye wacht op goedkeuring van Johan Derksen

Zondagmiddag verraste Abdi Nageeye door voor de tweede keer de marathon van Rotterdam op zijn naam te schrijven. De 35-jarige Nederlander loste de tegenstanders op de Coolsingel en zette een eindtijd van 2:04:43 neer, een aanscherping van zijn eigen Nederlands record. De Atletiekunie laat weten dat ze voor bekrachtiging van het record wachten op de goedkeuring van Johan Derksen.

Of Nageeye zich tussen de ‘echte’ Nederlanders mag scharen, gaat Derksen de komende dagen beoordelen. Derksen laat weten ook andere sportieve prestaties van Nederlanders met een migratieachtergrond te bekijken en indien nodig de uitslag te rectificeren. Bovenaan zijn lijstje staan het doelpunt van Ruud Gullit in de EK finale van ’88 en de gouden races van Sifan Hassan in Tokio.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En terecht! Allemaal prijzen en records afgepakt door nep-Nederlanders. Hadden echte Nederlanders moeten winnen! Ik vind dat nu eindelijk ook de discussie gevoerd kan (en moet!) worden of Friezen wel Nederlanders zijn of dat Friesland afsteken en langzaam laten afdrijven toch geen beter idee is. Go Johan!

Reageer
gravatar

Graag ook al die sporters van Duitse afkomst onder de Derksen loep.
1928 Zus Braun en recenter Nicolien Saurbreij en niet de vergeten al die medailles van Irene Wüst. Graag met terugwerkende kracht aan de Duitse medaillespiegel toevoegen.
En dan de vele sportteams die met behulp van buitenlanders Nederland onterechte medailles hebben bezorgd.
Johan, aan de slag!!

Reageer