Toni Genes / Shutterstock

Albert Heijn haalt expres favoriete product van Daphne uit de schappen

Wanneer haalt Albert Heijn precies een product uit de schappen? Daarover gaf de supermarkt vandaag duidelijkheid. “We doen alleen de favoriete producten van Daphne weg.”

“We mogen Daphne niet”, legt Albert Heijn-CEO Wouter Kolk uit. “Dus zodra we merken dat zij gehecht is aan een product, gaat het uit het assortiment.” Hij somt op: “AH-kerry-ui mayo, American Pancakes van Koopmans, varkensbraadstuk, citroenfudgecake, AH vetspek, Schweppes bitter lemon, allemaal dingen waar Daphne van houdt. Die verkopen we dus niet meer.”

Voor het personeel van Albert Heijn is het overigens altijd weer feest als Daphne de winkel binnenkomt. Vulploegmedewerker Josef: “Dan zien we door de beveiligingscamera’s of gewoon stiekem vanuit onze ooghoeken hoe Daphne bedremmeld voor het schap heen en weer drentelt waar voorheen de spulletjes lagen die zo graag kocht. En dan die teleurstelling op dat gezicht. Smullen.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat overkomt mij nu ook altijd. Elke keer als ik een nieuwe favoriet heb van een product dan is die een aantal weken later ineens uit het assortiment.
Ga toch eens vragen aan de manager of zij een hekel aan mee heeft. Ook al doet altijd iemand de boodschappen voor me omdat ik weiger m’n bed uit te komen.

Reageer
gravatar

Ze hebben er heel wat ontslagen na de zelfscanner. Er liepen wat vrouwen, bullen, zwaar opgemaakt als een soort escortervice. Ik zei tegen een meisje er zullen wel mensen ontslagen worden. Ze hadden gezegd dat niemand ontslagen wordt. Ze werd ontslagen.

Reageer
gravatar

Wie zegt jou dat Gall & Gall (en Etos) niet meedoen aan A.H.’s rendementsverhoging? De whisky smaakt sterk naar kouwe thee en de wodka verdacht naar kraanwater. Met hun sherry en port kun je het beste je tanden poetsen en hun wijn is geheel aan (Ilja) gort, hooguit een slobberdrankje voor Ouden van Dagen.

gravatar

Wat ze ook kunnen doen is het receptuur te verbeteren: goedkopere ingredienten en het iets wateriger te maken. Dat ze daar nog niet opgekomen zijn!

Reageer
gravatar

O nee? Heb je wel eens de sterk verdunde ‘gevulde’ soep in blik of foliepak van AH. geproefd? Water met een ondefinieerbaar smaakje; het etiket vertelt je wat je net hebt gegeten c.q. ingenomen. Ga nou onze grootgrutter niet verwijten dat ze te weinig verdunnen? De fusie met de Nederlandse waterbedrijven moet alleen nog worden goedgekeurd door de NMa.

gravatar

Nee, gewoon consequent A.H. mijden; er is altijd wel een JUMBO in de buurt waar alternatief kan worden ingeslagen..Dan zij we ook gelijk van die voortdurende zegeltjes-acties bevrijd.

gravatar

Het is een wat vreemde cultus daar, met een bedenkelijke rol voor jongens en meisjes in de tienerleeftijd. Je vind er ook altijd een altaartje, met de afbeelding van de meest vooraanstaande figuur in die gemeenschap. Die stelt dan pas tevreden te zijn als ik dat ben; hetgeen mij met een haast ongrijpbare spirituele taak belast.

gravatar

Ook interessant: dat ze basis-artikelen steeds ergens anders leggen. Dan moet iemand je gaan helpen, om je te infantiliseren. Zelfs suiker was vandaag niet te vinden.
Je hebt een competitie wie de meest klantvriendelijke zaak is van Nederland. Ik kwam hier bij de Hema die op nummer vijf stond, en er stond een Duitse klant voor me waar de caissière zich voor uitsloofde. Hierna omdat ik een leesbril van hen even op had die ik daar maanden daarvoor kocht, verdachten ze me openlijk van diefstal. De artikelen die ik daar altijd kocht waren er kort daarna niet meer. Er zat nog een etiketje op van de sterkte, ik had hem nog niet eerder gedragen, ik heb hem altijd in mijn rugtas en gebruik hem enkel voor buiten of voor in de winkel. Die competitie is hetzelfde als discriminatie. Het begint al met je en u.
Ik zat hier net aan de kant en rookte een sjekkie, er zat een caissière die ik het uitlegde. Een buurvrouw daar kwam langs die altijd heel sympathiek gedag zegt die nu zei die filters op straat op te ruimen. Want omdat ze laf zijn discrimineren ze je vooral als je toegankelijk in elkaar zit, de rest loopt daar rond met een potentiële fysieke dreiging. Zo is het werkvolk. Ik zei dus die zijn niet van mij, ze zei dat zijn ze wel en ze was al verder. Zo zijn ze. Voor zoiets ben ik al eerder met de politie in aanraking geweest. Ik rook geen filtersigaretten, iemand ze me eens dat die 7 jaar nodig hebben om te vergaan. Ik heb weleens vrijblijvend wat rotzooi opgeruimd daar en die mensen worden het snelst verdacht vooral op zo’n dorp omdat ze van nature ‘ons en hen’ onderscheidden en je permanent discrimineren tot ze de deur bij je intrappen en je met je leven bedreigen. Dit alles kan ook tot gevolg hebben dat je moet verhongeren omdat je bijvoorbeeld geen auto hebt en ook geen ov-kaart of een van die andere klantenpassen die het fascisme steeds verder bevorderen en er geen andere winkel is in de buurt, en ze je bij een probleem de winkel uitzetten. Voor een kleinigheid hebben ze de politie er al eens bijgehaald. En dat kleeft aan je je hele verdere leven daar.

gravatar

Ik zoek artikelen die ik zie op affiniteit. Zoals zij doen met mensen. Ik ben geen pak suiker, maar in hetzelfde patroon is mijn moeder in het tehuis omgekomen uit bijgeloof, kennelijk een combinatie van stoer doen en onhandigheid. De mensen zijn ook op deze manier loyaal naar elkaar aan de typering die ze je geven.

Ik kende de vorige directeur van de (internationale) Hema goed die eerst bij Albert Heijn een positie had waarna hij na een burnout naar eigen zeggen vertrok om een jaar te gaan reizen. Ik begrijp dat nu.

gravatar

John,
Daarom is voedsel een recht dat inmiddels in veel landen in de grondwet is verankerd, zodat je voor je inkopen niet steeds afhankelijker wordt van de grillen en persoonlijke voorkeur van de winkelier of zijn personeel.

gravatar

“Appie is gene nieuwen stripfiguur, maar den koosnaam voor den Hollandse super Albert Hein”, zo las ik destijds in mijn Brusselse buurtkrantje. (‘Het Joske’ voor de Buurt die Sint-Joost-ten-node’ heet, maar door de resterend Nederlandstaligen liefkozend Het Joske wordt genoemd).

Ohja, en dat met het assortiment: geen nood Daphne, het product is binnenkort weer verkrijgbaar in net wat minder goed eigen merk variant van den Appie..

Reageer