De 5 Q’s van modern leiderschap

Eenvoudig ezelsbruggetje voor elke leider

Als leidinggevende doe je je best om een goede leider te zijn, maar de meesten kunnen wel wat houvast gebruiken. Gelukkig is er een handig ezelsbruggetje: de 5 Q’s die elke leidinggevende moet kennen.

Quiche
Het gerecht dat je met zoveel verschillende ingrediënten kan bereiden, betekent dat je mensen inspireert om van alle markten thuis te zijn.

Q-koorts
Een leider anno 2016 houdt zijn medewerkers scherp. Scherp zijn is van levensbelang: Q-koorts kan onverwachte momenten toeslaan. Al van één enkele bacterie kan je immers flink ziek worden.

Quis custodiet ipsos custodes
Batman wist het al: ‘Who guards the guardians.’ Een moderne leider kan nooit verticaal boven de organisatie staan. Zorg altijd voor effectieve feedbackmechanismen.

Qatar
Door handig in te spelen op het veranderende speelveld van de 21ste eeuw vervult het steenrijke emiraat een leidende rol in het Midden-Oosten. Durf jij de Qatar van jouw organisatie te worden?

Qbuzz
De bus brengt de reiziger naar zijn bestemming. De moderne leider brengt zijn organisatie naar resultaten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik mis nog de Quizmaster, van vragen stellen is nog nooit iemand dommer geworden namelijk. Maar ik snap dat jullie in deze tijd van quizzen met Maarten van Rossem wat terughoudender zijn om deze erin te zetten.

Reageer
gravatar

Of Quibus, de toneelneem van Erik Wiebes., In de ogen van inmiddels (met een super platina-regeling)vertrokken medewerkers van de Belastingdienst: een rare Kwiebus, maar wel een erg gulle.

gravatar

Quatre Bras. Vier armen. Vele handen maken licht werk.
Q & Q. Mysterie. Laat eerst vragen rijzen, ook al slaan ze nergens op, en laat DAN zien dat jij degene bent die de antwoorden heeft!
Queen. The show must go on. Spreekt voor zich.
Nou, dat waren er 3!

Reageer
gravatar

Jaah!! Heel fris!
Eindelijk weer eens een andere letter om mee te combineren!

Is er al een boek van?
Of een cursus van 3000 euro?

Ik verzorg hem graag!

Tjakka Ratelslang

Reageer
gravatar

Q que le Q. en Plus pôpe que le Pôpe. Is dat echt waar? Hoe zit het dan met (of beter: waar zit dan) het testosteron van Mark Rutte? Op zijn loonstrookje?

gravatar

Onvergeeflijk dat door de Speldredactie ook hier weer het voedingssupplement Q 10 onvermeld is gelaten. Waarschijnlijk door pressie van de verenigde lobby van farmacie-industrie en medisch specialisten. Want: One Q 10-pill per day, keeps the doctor away

Reageer