Binnenland

Willem-Alexander publiceert ‘De puinhopen van 33 jaar Beatrix’

‘Dit land is het zat, c’est ça’

Deel op FacebookReactiesTweetReacties163 EmailenPrinten
Willem-Alexander Cc asterix611

Door en • maandag 8 april 2013

Aan de vooravond van de troonswisseling heeft kroonprins Willem-Alexander keihard afgerekend met het beleid van zijn moeder. De prins presenteerde zaterdag zijn langverwachte boek ‘De puinhopen van 33 jaar Beatrix’, een aanklacht tegen de heersende aristocratische elite.

Volgens Willem-Alexander werd er in al die jaren door Beatrix ‘in feite niet geregeerd’. Hij stelt dat zij een moreel kompas miste. Ook verwijt hij haar een gebrek aan daadkracht wanneer het erop aankwam. De kroonprins noemt zijn boek een ‘genadeloze analyse’ van een regeerperiode die gekenmerkt werd door schandalen.

“Een vader met buitenechtelijke kinderen, een schoondochter die bevriend was met een maffiakopstuk, een nichtje dat getrouwd was met een parasiet, een schoondochter met dictaroriale banden en een zoon die één of ander fout vastgoedproject in Mozambique begint. Maar ingrijpen, ho maar. It’s a bloody shame.”

Beatrix liet zich volgens haar zoon ook ‘piepelen’ door de politiek. “Die multikul, dat poldermodel. Ze heeft het allemaal gepikt. En wat krijg je als dank? Je wordt uit het formatieproces geknikkerd. Natuurlijk heeft ze een aantal formaties verprutst, maar je bent wel het staatshoofd. Kom nou toch.”

De aanstaande koning belooft een andere koers. Als voorbeeld noemt hij de manier waarop zijn moeder omging met het postume interview van zijn opa. “Zo’n prins Bernhard die na zijn dood nog even schoon schip denkt te maken en zich dan een ‘schavuit’ noemt. Een schavuit? Ammehoela! Die man was ronduit tuig. Ik zou daar korte metten mee maken.”

Willem-Alexander zegt er ‘zin an’ te hebben orde op zaken te stellen. “Ik sta voor dit land. Ik kan niet anders en ik doe niet anders. Ik ben heel beheerst geweest tot nu toe, maar dit land is het zat. C’est ça.”

163 Reacties

Uw mening telt. Juist nu.

  tekens resterend

 1. #1

  Het zal wel net zo gaan als met de zogenaamde “puinhopen van paars”: achteraf blijkt het een hele goede tijd te zijn geweest…

  (0)
  • #1

   Ja, maar tegenwoordig weten we dat een goede tijd niet afhangt van een regering, maar van de wereldeconomie als geheel.

   (0)
  • #1

   Hieruit blijkt alweer dat een regeringsloze periode, als laatst in België, een zegen kan zijn !

   (0)
  • #1

   @Bant Luttelgeest: een hele tijd is het zeker geweest. In zekere zin ook wel her-en-der een goede tijd. (of bedoelde u bij ongeluk een heel goede tijd?)

   (1)
 2. #2

  En Maxima zal de boeken uit een gehuurd vliegtuig over Nederland uitwerpen. Als gebaar aan het volk. Daar stond ze op, om ook een stukje Argentijnse folklore aan de Nederlandse cultuur (is die er wel?) toe te voegen.

  (0)
  • #2

   Wie zei ook weer ¨de Nederlander bestaat niet¨?
   Ik zeg: welke cultuur, de Friese, de Groningse, de Drentse, de Overijsselse, de …………………………………………………….?

   (0)
  • #2

   Ach, misschien zie ik het beter als ik intensief naar die kul tuur !?

   (0)
  • #2

   Majesteit naar die lul kunt u ook nog lang genoeg kijken

   (0)
  • #2

   @Ouwe Hoer: maar wie of wat bedoelt u precies ?

   (0)
 3. #3

  Willem Alexander, een republikein als geen ander.

  (0)
 4. #4

  Smijten met sanitair, staat dat ook tot de laatste gruzel in het boek?

  (0)
 5. #5

  Willempie vergeet wel iets, namelijk dat de vader van zijn vrouw binnenkort waarschijnlijk levenslang de bajes ingaat.
  De pot verwijt de ketel.

  (0)
  • #5

   Bedoelt u niet ‘De pot verwijt de Kethel’? Ik heb dat vaker gezien: een lesbische buurvrouw die -nadat zij flink wat had ingenomen- haar vrouw door het hele huis heen beukte en de volgende dag de genever uit de stokerij in Kethel daarvan de schuld gaf.

   (0)
  • #5

   Een stokerij in Kethel, Heer Bøs? Dat zou dan een illegale moeten zijn.

   (0)
  • #5

   Maxima is uit een huwelijk geboren, dat overspelig is. Haar vader is gescheiden… En huwde, terwijl zijn vrouw nog leeft een andere vrouw, dat is overspel. Hij moest in een ander land trouwen, omdat Argentinie niet achter een nieuw huwelijk kon staan, zolang zijn vrouw nog leefde. Zie google voor deze info. Zijn 2e vrouw, was zwanger van maxima.

   (0)
 6. #6

  WC potgooien is zoooo Neanderthal …

  @slachtoffer: .. van uw eigen succes?

  (0)
  • #6

   Zie 2.

   (0)
 7. #7

  Zo’n ferm standpunt valt me alles mee van zo’n halfzachte koekhapper en sport-groupie. Misschien komt het toch nog goed. Ik zeg: Willem-Alexander for president!

  (0)
 8. #8

  In Apelfoort zijn we erg gecharmeerd van koningin Beatrix en willen we juist dat ze langer aan blijft omdat ze het zo goed doet! Zeg nou zelf, wat heb je aan een koning die bekend staat om zijn auto ongelukken, zijn domme uitspraken en zijn verkeerde investeringen? Laat hem met zijn familiekapitaal bankier worden met Balkellende als commissaris, dan krijgen we misschien de VOCmentaliteit weer terug!

  (0)
  • #8

   Prima idee en dan WA en Balkie per VOC-zeilschip naar Indië sturen; zijn we er jaren vanaf !

   (0)
  • #8

   @Aristide Goed idee! Ze mogen best wel bij mij aan boord komen, ik ben gewend om tegen de stroom in te varen en zwaar weer te trotseren (vooral vanuit de publieke opinie).

   Kom maar op met die stormen van kritiek!

   (0)
  • #8

   @ Laura
   Ik laat mijn baard staan!
   En mijn vrienden Jan, Joris en Corneel komen ook. Als het op uw boot pas natuurlijk:)
   Ik ben opgeleid voccenist.

   (0)
 9. #9

  Omdat wij mensen zijn en geen beesten worden voormalige ministers van het Videla-regime natuurlijk niet, gehuld in een oranje pak op 30 april uit een vliegtuig geworpen. Nou hebben we nog een blauw pak hangen …………

  (0)
 10. #10

  Als Belg zie ik dit als een marketing stunt van Willem Alexander. Een rond de eettafel afgesproken “red het koningshuis”.

  (0)
  • #10

   En red Vlaanderen, en red Wallonie !

   (0)
  • #10

   Een charme offensief? Het zou kunnen. Dan is het wachten alleen nog op Paulus Den Boschkabouter die uitnodigingen voor een feestje gaat versturen.

   (0)
  • #10

   Meneer Jeettje,

   Ik hou mij in deze tijd van Oranje-dwaasheid even gedeisd, want voor je het weet kost het mij weer indirect centjes, waarvan ik zelf niet kan genieten en de lezers al evenmin.

   Enige jaren geleden heeft Bea met aanhang op de verjaardag van wijlen haar moeder mijn geliefde stad een paar uurtjes bezocht, waarvan nog geen half uur op straat. Deze Oranje-promotie heeft ons burgers bijna achthonderdduizend zuurverdiende euro’s gekost. Netto!

   Dat verdient een kaboutervolkje in nog geen honderdduizend jaar.

   (0)
  • #10

   Paulus Den Bosschkabouter
   Daar had je een hoop Bossche bollen voor kunnen kopen.

   (0)
  • #10

   Mijn naamgenoot uit België zegt een waar woord. (Onze grappen over Belgen moeten puur uit jaloezie zijn, want keer op keer blijken de Belgen doortastender, diepgravender en dus slimmer dan wij naïeve Nederlanders). De reactie van WA is zo buitenproportioneel onverwacht, hard, bomvol zelfkritiek en zelfs fulminerend, dat de boodschap ronduit onlogisch en dus ongeloofwaardig is. Als het volk hoe dan ook over je heen zal lopen, is het enige dat resteert om je vege huid te redden, aardig gevonden worden.

   (0)
 11. #11

  Een natie krijgt de Leider die ze verdient. Willem, Ga ons voor. Wij volgen. Toon ons de weg. Oorlog Adelt. Luxemburg behoort ons toe. Wij zijn er klaar voor. Ten strijde!

  (0)
  • #11

   En Vlaanderen, en Wallonie !

   (0)
  • #11

   En Oost-Friesland en Frans Vlaanderen (met al die rare nederlandsachtige namen). Laat de nederlandse leeuw maar weer eens brullen. Wel moet de grote leider WA dan eerst met een atoombom dreigen !

   (0)
  • #11

   Ja hallo,

   Lekker stel zijn jullie. Gaan julie eventjes aan iedereen vertellen wat de daadwerkelijke doelen zijn. Daar gaat het verrassingseffect :-(

   (0)
  • #11

   Nee joh, we hebben het over schijnmanoevres.
   Niet verder vertellen hoor !

   (0)
  • #11

   Inderdaad ! Het bombarderen en veroveren van Skandinavië en Groot Brittannië is een topgeheim, dus mondjes dicht !

   (0)
  • #11

   OK, Ik neem op Tijdstip M wel contact met jullie op. Dat is 1 uur NADAT het Koninsglied officieel is gezongen. Daarna loopt het zoals het lopen moet. Sommige dingen moeten gewoon gebeuren.

   (0)
  • #11

   Ik wil opmerken, dat wij hier onder ons zijn. Een lezer van De Speld is te vertrouwen, want anders was hij geen lezer van De Speld. Hij of zij zal nooit verraden aan derden, wat andere lezers ook niet verraden aan derden.

   Zodoende kan men hier met een gerust hart zijn, haar of hun problemen kwijt.

   (0)
  • #11

   Wallonië graag aan Frankrijk teruggeven
   we hebben al genoeg gesodemieter met de Belgen vooral als ze over de grens komen die kale Fransen hoeven we er zeker niet bij.

   (0)
  • #11

   Hoofdreacteur je lult uit je nek.
   Anders zit je iedereen op de grnzen te wijzen en nu hang je een hypocriet verhaal op over geheimen enz

   (0)
  • #11

   Laat het nu eens duidelijk zijn: geheimen dient men te bewaren. Hoe belangrijker het is dat ik iets bewaar, hoe groter tevens de kans dat ik het kwijt raak. Daarom hanteer ik al jaren een feilloos principe: als een geheim bewaard dient te worden, vraag ik zo veel mogelijk mensen te helpen dat geheim te bewaren, opdat het niet kwijtraakt.

   (0)
  • #11

   Sssst, “Feind hört mit”, zoals mijn grootvader placht te zeggen !

   (0)
  • #11

   Laten we het dan meteen groots aanpakken: 1 Verenigd Europa!
   Dan wel met uitzondering van die arrogante Fransen, stinkende Duitsers, onbetrouwbare Polen, chaotische Italianen, slapende Spanjaarden, miljarden verslindende Grieken, domme Belgen en die betweterige Engelsen natuurlijk. Mmmm, toch dan maar gewoon Luxemburg anexeren?

   (0)
 12. #12

  Ik ben benieuwd of mijn korte fling met
  Bea er ook in komt te staan!

  (0)
  • #12

   Ja !

   (0)
 13. #13

  hijzelf is diegene met een “schoondochter met dictaroriale banden” toen hij iets met haar kreeg wist hij zeker niks van de praktijken van Zorreguieta? of was hij toen nog niet oud genoeg om het te begrijpen? laat die gast zichzelf verdwijnen….. hypocriet van de bovenste plank, weg met dat koningshuis zou ik zeggen

  (0)
  • #13

   Ja, zie 5.

   (0)
  • #13

   Nou Arjen, dan weet jij meer dan wij. Wie van de drie A-tjes heeft een homoseksuele relatie met de dochter van een landjesbaas? Vertel. Marc van der Linden zou een dag niet eten voor deze scoop en dat zegt wat!

   (0)
 14. #14

  It’s all in the family…

  (0)
  • #14

   Nee Hendrik, dat is een ander kingshouse.

   (0)
 15. #15

  Het mag inmiddels toch wel bekend zijn dat willem-alexander nooit heeft leren lezen of schrijven en dat deze publicatie geschreven is door zijn hofnar de altijd grijnzende Rutte die het ambieert in de toekomst zelf koning te worden of anders misschien stadhouder, of wellicht monteur. Hou toch op met dit soort misselijke roddels De Speld, u begint onderhand op de Telegraaf en de Elsevier te lijken en doet Kwallum van der Meyden bijna weer wederopstaan.

  (0)
  • #15

   Tja, Maxima vindt WA “een beetje” dom, maar ze vindt ook dat haar vader “een beetje” fout is geweest, dus ………..

   (0)
  • #15

   Ik vind dat veel geestelijken in de RK Kerk ERG fout zijn geweest

   (0)
  • #15

   Engelse Gekke Henkie,

   Nou dat erg fout valt wel mee. Zo heb ik zelf maar met twee jongens vier jaar wekelijks anaal contact gehad. Dus je moet nu niet overdrijven.

   (0)
 16. #16

  Maggie T zal het boek in ieder geval niet meer kunnen lezen:
  http://www.nu.nl/buitenland/3392177/britse-oud-premier-thatcher-overleden.html

  (0)
  • #16

   Tenzij zij juist een vòòrversie van het boek heeft mogen inzien en er niet tegen kon wat er over haar werd geschreven.

   (0)
 17. #17

  Hebben ze daar in België geen 100 regeringen naast diegene die er niet was?

  Ik zie niet in hoe 1 regering minder veel invloed kan hebben

  (0)
 18. #18

  “It’s a bloody shame!” Die Wim-Lex moet zich schamen! Koning van Nederland worden en je niet eens in fatsoenlijk Nederlands uitdrukken. “C’est ça.”, zegt hij dan. Nou, laat Bea dan nog maar een jaartje blijven. Dan kan Wim-Lex nog een jaartje op Nederlandse les.

  (0)
  • #18

   Nah, de zogenaamde nazaat van de zwijger. Laat duidelijk zijn dat hij nu net doet of hij franse banden heeft, zoals de zwijger, de hypocriete holmaat van Filips, de spanjool, met zn landgoed in Orange.

   (0)
  • #18

   Wat een heerlijk optimisme! Dat siert u. U hebt werkelijk de verwachting dat het jong na slechts één enkel jaartje Nederlandsche les, die taal wel zal beheersen? U mag hem niet op het intellectueel niveau van zijn echtgenote plaatsen, hoor.

   (0)
  • #18

   Het is zeker een bloody shame: er zit geen woord Duits bij, en dat is toch zijn opa’s en vaderstaal: himmelschreiend.

   (0)
  • #18

   Wie interesseert het nu welke banden
   W A heeft, maar als het Franse zijn zal
   het wel om Michelin handelen. Hij eet per slot van rekening ook in Restaurants met 5 Michelin sterren.
   Persoonlijk heb ik liever Pirelli vanwege de kalender

   (0)
  • #18

   Dat Frans heeft hij op Mozambique geleerd.

   (0)
  • #18

   PTR om heer Jeettje maar weer eens te citeren: Ken uw klassiekers met als toevoeging ook uw geschiedenis
   W. A. is geen nazaat van Willem de Zwijger. Niet goed opgelet op school vroeger?

   (0)
 19. #19

  Toen ik van de op handen zijnde abdicatie lucht kreeg, heb ik terstond mijn verzekeringsagent gebeld. Ik wilde uiteraard een beroep doen op mijn reeds vele jaren lopende doch nimmer gebruikte WA-verzekering.

  Blijkt dat die verzekering helemaal niets uitkeert, terwijl straks wél WA de troon zal bestijgen…

  Ik voel mij zwaar bekocht!

  (0)
  • #19

   Nog gekker: Ik had mij bij een antimonarchistische verzekering verzekert tegen het koningschap van Alex, blijkt het Oranjehuis gisteren alle aandelen van die verzekering te hebben gekocht en de voorwaarden te hebben omgekeerd.

   (0)
  • #19

   JUF het wordt Steeds gekker

   (0)
  • #19

   Ik heb een hele fijn verzekering die gegarandeerd uitkeert bij het vergaan van de wereld. 10 euro per maand, een koopje!

   (0)
 20. #20

  Weet iemand waar WA de cursus lintjesdoorknippen heeft gevolgd? Dat lijkt me nou zo leuk.

  (0)
  • #20

   via E learning

   (0)
  • #20

   Nergens, want een schaar is in zijn handen niet veilig. Daarom zijn de lintjes voorgeknipt. Hij hoeft er alleen het plakbandje vanaf te halen.

   (0)
  • #20

   Heer Steeds wat is dit voor gePeel.
   Er staat toch via E learning maar daar was in uw tijd nog geen sprake van

   (0)
 21. #21

  Ik zou wel eens willen weten hoe het voor de zoon (WA himself) geweest moet zijn om een grootvader te hebben (gehad) met buitenechtelijke kinderen (het zijn tenslotte zijn tantes), een schoonzus te hebben met malafide connecties, een vrouw te hebben met een oorlogsmisdadiger als vader, etc. Hoe ben je als mens als dit soort dingen de realiteit van je dagelijks bestaan is? Hij kan Beatrix veel verwijten, maar ik ben vooral benieuwd hoe HIJ deze dingen heeft beleefd en wat hij er verder mee gaat doen.

  (0)
  • #21

   Gelukkig gaat u recht door zee!

   (0)
  • #21

   Dat wilde Jules de Korte ook al maar alles te weten maakt niet gelukkig.
   Hoe zat dat eigenlijk met uw vader?

   (0)
  • #21

   Uw opsomming is lang niet compleet maar voldoende om te adstrueren dat de famielje een tamelijk belaste geschiedenis kent. WA zal daar niet onder gebukt gaan, schat ik zo in. Hij zal het beschouwen als feiten die nu eenmaal zo liggen. Bovendien is de Koninklijke famielje het aan de stand verplicht om niet eenzelfde geschiedenis te hebben als gewone mensen.

   (0)
  • #21

   Wat is er mis met buitenechtyelijke kinderen? Weet u zelf wel zeker dat u niet van de postbode of de melkboer of de dominee afstamt?

   (0)
  • #21

   De Oranjes zijn van de betere adellijke standjes.

   (0)
  • #21

   Wanneer u iets van de geschiedenis had afgeweten van Europese Koningshuizen dan had u deze vraag niet gesteld.
   Deze praktijken zijn van alle tijden.
   Willem A. zal hooguit denken dat de traditie wordt voortgezet.

   (0)
  • #21

   RaRa Raspoetin lover of the Russian queen.

   (0)
 22. #22

  Dit is vast een verlate 1 april grap, dat geloof je toch niet zo’n boek

  (0)
  • #22

   Ja klopt, alle andere artikelen op deze website zijn overigens geen 1 april grap…

   Spuit 11

   (0)
  • #22

   Houd je vast Willemijn -en Lisemarie21- : je gelooft het niet maar, schok o schok, er worden ook grappen gemaakt buiten 1 april om.
   T mos nie magge.

   (0)
  • #22

   Nee u zit in bananesplit

   (0)
  • #22

   Haagse Annie heeft de 1 april grappen overgeslagen die komt op een later tijdstip nog met haar grappen. Datum is wel bekend maar die ga ik zeker niet verklappen.

   (0)
  • #22

   Haagsche Annie en Alex? Neeeeeeee. Je denkt toch niet… Zijn grootvader, ja daar zou ik geen twijfel over hebben, maar Alex? T’is dat die op termijn koning zou worden en zijn familie veel geld bezit, maar anders was hij nog vrijgezel geweest.

   (0)
 23. #23

  MAAR WEL ALLEMAAL VRIJ NEMEN OP 30 APRIL VUILE HUICHELAARS.

  (0)
  • #23

   Zeg Bant,

   Word jij betaald uit de promotiekas voor de Oranjes, die de overheid angstvallig geheim houdt?

   (0)
  • #23

   Ja maar wilt u dat niet overal rondbazuinen?

   (0)
 24. #24

  De hele week staat hij al voor de badkamerspiegel te oefenen in een van zijn tientallen uniformen. Keer op keer gaat zijn rechterhandje naar zijn rechteroor. Linkeroor zou dom zijn. Haha, een grapje van Ons. Nou ja grapje? Het zou ook zo maar waar kunnen zijn. En elke keer als dat handje tegen de rand van zijn pet komt, zegt hij op heftige toon: “et joer seurvis”.

  Moeten Wij daar dokter Zielknijper bijhalen?

  (0)
  • #24

   Hare Majesteit Koningin Màxima I van heeeeeeel Nederland,

   Tot uw dienst!

   (0)
 25. #25

  Kunnen we nou niet eens ophouden met het plagen van deze jongen, het is zijn schuld toch niet en ook niet dat hij zo’n stomme neus heeft en zo algemeen lelijk is? Wat gemeen zijn we toch tegen dit arme misselijke kereltje! En dat eeuwige trauma bij het zien van zijn moeders kapsel als ze hem eens per maand uit de wieg rukte? Is dat dan niet genoeg? En een in coma luierende broer gehuwd met een gangstermeisje en zelf moeten trouwen met een kind van de Videla Jügend? Is het allemaal niet genoeg???

  (0)
  • #25

   Meneer Brandtküt,

   Houdt u zich een beetje in wilt u. De Speld staat bekend als een beschaafd blad.

   Daarom kunnen wij het hier niet hebben dat u over zo’n minkukel hier zonder een blad voor de mond te nemen de waarheid vertelt.

   (0)
  • #25

   Mijnheer de hoofdredacteur, het spijt mij als ik te ongenuanceerd overkwam. In werkelijkheid probeerde ik hem juist in een goed gaslicht te zetten alhoewel ik weet dat hij dit noch verdient of aankan. Het is zijn schuld toch niet dat hij toevallig de minstbedeelde is van zijn broers, zijn ouders en grootouders en verdere voorgeslacht en waarschijnlijk ook zijn ongelukkige nageslacht, zijn ooms en tantes en de o zo trouwe Hector die 2 jaar lang voor de koninklijke familie heeft geblaft en toen is afgemaakt, maar waarvan het arme joch toch nog steeds bleef denken dat het een kikker was? Is hij te min? Vult u dit nu zelf maar a.u.b. in.

   (0)
 26. #26

  Het heeft de Almachtige Heere behaagt om Willem-Alexander Claus George Ferdinand Prins van Oranje, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg te beroepen tot het heilige ambt van Koning.

  Daar kunt u wel lolletjes over maken, maar dat verandert niets aan het feit. U kunt beter berusten in de Heilige Wil van de Goedertieren Heere.

  Als u dat maar weet.

  (0)
  • #26

   Meneer Van der Staaij,

   Uw Heere heeft mij gevraagd om straks ook even bij u langs te komen.

   (0)
  • #26

   Dan KAN het gewoonweg niet anders, of die Jongeheer van u heeft zich in een bizarre staat van verstandsverbijstering gesnoven, gezopen of gerookt. Zo’n jong, dat KUN je toch niet doen, zoiets tot een ambt roepen waarbij verantwoordelijkheid gedragen moet worden?

   (0)
  • #26

   Meneer Showfør,

   Over wiens Jongeheer schrijft u?

   Ik denk dat u eens moet gaan praten met de heer Viesman of broeder Fiesmans.

   (0)
  • #26

   Uiteraard over ‘De Lieve Jonge Heer Die Tot De Hemel Reikt’.

   (0)
  • #26

   Mijnheer Showfør,

   Als ik bij uw geloofsgenoot Van der Staaij ben geweest, kom ik wel even bij u langs.

   (0)
  • #26

   Bøs Showfør,

   Heeft mijn buurvrouw Trooske Zielknijper-Paulussen een jongeheer “die tot de hemel reikt”? Is ze travestiet? Nee toch!

   Ik zat gisteren met Trooske in de sauna. Geen jongeheer gezien. Dan zou die na vanmorgen moeten zijn aangegroeid.

   (0)
  • #26

   Ik geloof dat uw zicht op geloven er behoorlijk is uitgeknepen, niet waar?Van der Staaij gelooft in het hiernamaals. Ik geloof meer in een Leven vóór de dood.

   (0)
  • #26

   YOLO

   (0)
  • #26

   Meneer Cohen,

   Wat betekent “YOLO”. Ik kan de betekenis niet in Van Dale vinden.

   (0)
  • #26

   Lieve Paulientje. Dat heb ik lang zelf ook niet geweten totdat ik werd geholpen met het rapport, door anderen geschreven overigens, over Haren. voor de betekenis zie:
   http://en.wikipedia.org/wiki/YOLO_(motto)

   (0)
  • #26

   Meneer Showfør,

   U moet toch als verstandig mens weten, dat het leven VOOR de dood slechts een voorbereiding is op het leven NA de dood.

   Verheugt u zich dan niet, zoals elk wijs mens, op de Eeuwige Verveling, waarbij wij allen vol eerbiedige aanbidding zullen staren naar koning Alexander I, pardon naar de Heere?

   (0)
  • #26

   Wat kon Bøsje nou gebeuren
   toen hij van de weg afschoot
   ER is leven er is leven
   Er is leven na de dood
   Na de dood Na de dood
   Er is leven na de dood

   (0)
  • #26

   U hebt het GOED begrepen, meneer van der Saai: ik verheug mij inderdaad NIET op een leven dat pas een aanvang zou nemen NA het leven. Ik heb het volste vertrouwen, dat als het is afgelopen, dat het dan is afgelopen. (Denk daarbij ook eens aan de Eierwekker!)

   (0)
 27. #27

  Op mijn 5-de moest ik een belastingaanslagbiljet van maar liefst 60 000,- betalen via mijn spastische vader die registeraccountant was. Als de dag van gister weet ik mij te herinneren dat ik zei; ik begrijp niet waarom de moffen niet gelijk die plunderdiensten van Beatrix niet in de treinen hebben gedauwd en de koningin van de dwangbevelen niet in de oven.Die kampbeulen hebben de nobelprijs verdient want als die er niet waren geweest, was ik al lang in de schoenen van Kars T. geschoten.
  Ik vind dat er een Koning Faisal moskee tussen Nijmegen en Hotel de wereld in Wageningen hoort te staan om beter te kunnen bidden of God uit eigen hand de heer Kars T. de von Staufenberg-prijs mag geven.
  Voor meer info kunt terecht bij de wandelende Adolf Hitler snorren winkel van Hofhuis of zyklon walmen van bureua Tolsteeg.

  duco crop

  (0)
  • #27

   Als onpartijdige hoofdreacteur moet mij van het hart, dat zo’n interessante discussie tussen voor- en tegenstanders van een archaïsche poppenkast als de monarchie zo met een smerige Godwin moet eindigen, is diep treurig.

   Duo Crop ga je humorloze smerigheid bij Stijlloos slijten! Alsjeblieft.

   (0)
  • #27

   Het is maar waar je de grens trekt
   maar zodra het om de Duitse grens gaat bent u wel gauw op uw tenen getrapt.

   (0)
  • #27

   @Hoofdredacteur: Bij Stand.nl een stelling plaatsen, welke halverwege wordt geherformuleerd in het omgekeerde, met medeneming van de niet zo bedoelde stemmen, mag m.i. ook.

   (0)
  • #27

   Zomaar iemand,

   Bedoel je mogelijk misschien eventueel mij, de Hoofdreacteur zonder “d”?
   Maar je roert een belangrijke kwestie aan. Edoch, wat betreft honderdentachtig graden omkering is in populistisch opzicht pvv.nl interessanter.

   (0)
  • #27

   @hoofdreacteur: inderdaad sluit ik aan bij uw reactie en ondanks mijn leesbril dacht ik er een “d” bij, wat hierbij hopelijk is rechtgezet.
   Bedoelt u met PW.nl het Pharmaceutisch Weekblad ? Zo op het eerste gezicht zie ik die niet zo in de omkeermode, maar wie weet.

   (0)
 28. #28

  Eventjes serieus.

  Ik was vreselijk tegen Bea, want ze zei niet wat ik wilde horen. Het hele koningshuis kon mij daarom gestolen worden. Maar nu is dat voor een populist als ik even niet opportuun.

  Dat zullen jullie wel begrijpen.

  (0)
  • #28

   Gezien de combinatie van enige eerlijkheid en zelfs iets van slimheid, moeten wij ernstig vrezen dat deze uitspraak wel degelijk van een kangeroe met een blonde pruik is en niet van de aangeduide hr. Geert W.. Dank u.

   (0)
 29. #29

  Alex, een man zoals Pim zonder talent,
  schreef ‘n boek dat op rancune is geënt.
  Hij sprak tijdens waterig (pils) overleg:
  “Zeg lui, vlug doe mij er nog een, zeg!
  Op één kan men niet leven in dees tent.”

  (0)
  • #29

   Jammer hoor, Oma. U LIJKT u te bedienen van de Limerick, alleen…… u rijmelt iets en voldoet NIET aan de specifieke kenmerken van zulk een vers.

   (0)
 30. #30

  Je moet maar durven. Waarschijnlijk heeft ie vroeger al veel videospelletjes gedaan. Now he is playing with power.

  Ben oprechtuig benieuwd nar zijne toespraak, hoewel ik weinig heil verwacht.

  Maar wacht even! Over piepelen heb ik toch wel een andere waarneming. De staatshoofdpijpleiding loopt al vele jaren via een sterk winstgevend netwerk getiteld: http://www.bilderbergmeetings.org/participants2012.html

  (0)
 31. #31

  ‘een schoondochter met dictaroriale banden en een zoon die één of ander fout vastgoedproject in Mozambique begint’

  Nogal raar dat hij daar tegen aantrapt..hij is zelf ook 1 van die ‘schandalen’ waar onze toekomstige koning tegenaan trapt..
  Kan ook een gezonde dosis zelfspot zijn , maar dan nog lijkt het mij niet handig om dergelijke pulicatie’s te doen.
  Zeker niet omdat Beatrix altijd nog populairder is dan hij zelf op dit moment.
  Daarbij was hij zelf nog een broekie toen Beatrix de troon besteeg in 1980 , hij kan dus nooit oordelen over die gehele periode!

  (0)
  • #31

   Zucht … bij mensen die alles serieus nemen zou men zich af moeten vragen of het stemrecht wel bij die personen in goede handen is ….

   (0)
 32. #32

  Tja, maar waar kan je dit boek nu bestellen?

  (0)
  • #32

   …. De Slegte, afdeling ramsj.

   (0)
 33. #33

  Het koningslied bestaat toch al veel langer???
  http://www.youtube.com/watch?v=tUSwK7RGZA8

  (0)
  • #33

   Luister eens goed naar mij:

   IK ben hier de verwijzer.

   In dit geval dachten maar liefst vier inzenders, dat ze het verwijzen zelf wel ter hand konden nemen. En zie hier de vijfde (!) verwijzing naar hetzelfde filmpje op YouTube.

   (0)
 34. #34

  Yskrat & Brandtküt Coiffeurs biedt nu extra voordelig Thatcher en Trix kapsels aan voor de helft van de prijs. Wel uw eigen lakspuitbus meebrengen!

  (0)
  • #34

   Wat ik vragen wil: Gebruikt u voor uw kut kapsels Braziliaanse was?

   (0)
  • #34

  • #34

   Mijnheer Viesman toch, het gaat hier om hoofdkapsels, van die suikerspinhelmen zo een als uw vrouw en haar vriend ook gebruiken.

   (0)
  • #34

   Verkoopt u ook zakkammen?

   (0)
 35. #35

  Ik vraag mij af zou Prins Willem Alexander echt de boze commentaren lezen van de doorsnee burger ,over het beleid van de Politiek over de hoge werkloosheid van jong EN 50 plussers, door de werkgevers die alleen Polen en Bulgaren
  willen aannemen ,

  Wat ons die EU heeft gekost,en nog gaat kosten etc.

  (0)
  • #35

   Bop, u veronderstelt dat W.A. kan lezen en dat is heel gewaagd. Wat denkt u eigenlijk dat zich in dat lege kamertje onder het blonde stro afspeelt? Volgens mij zoiets als ‘vanavond friet met mayonaise of gewoon friet, of allebei?’ Het dient overigens bekend gemaakt te worden dat die giftige adder van een Máxima, oud lid van de Videla Jügend, niet van appelmoes houdt. Ik bedoel maar, een koningin die geen appelmoes door de keel krijgt! En u maakt zich zorgens over futttruttiliteiten als werkloosheid, eukosten enz.?

   (0)
  • #35

   Dit is dè kansmaker als het koningslied:

   http://www.youtube.com/watch?v=YPLZiSSu1eI

   (0)
  • #35

   Kweenie, Verwijzer, maar deze lijkt toepasselijker:
   http://www.youtube.com/watch?v=FYKNDckFjFg

   (0)
  • #35

   Jeettje,

   Jouw verwijzing verwijst niet naar hèt koningsgerecht, friet met mayonaise, het lievelingsmaal van Alex, waar Tusser Gymbeen op duidde.

   (0)
  • #35

   Dat is zo, Verwijzer, doch mijn verwijzing sluit in het geheel beter aan bij de belevingswereld.

   Een patatje mét of zonder is een aanname: te doen gebruikelijk is een shoarmaatje tussen twee of drie uitgaansgelegenheden door.

   (0)
 36. #36

  Enthousiast, vrolijk, geïnteresseerd, lachend, zwaaiend en tip-top gekleed in een mooie jurk met kittige panterprint. Prinses Maxima was vandaag het stralende middelpunt in het Beatrix Theater waar zij een bezoek bracht aan de Week van de Ondernemer. De prinses woonde onder andere een rondetafelgesprek bij over alternatieve financieringsvormen voor ondernemers.

  Dit soort geleuter staat er over de toekomstige koningin in het AD van vandaag.

  Ik moet dit even kwijt, want als REPUBLIKEIN word ik dagelijks geconfronteerd met het gezwijmel over de monarchie.

  Ieder heeft de vrijheid om te denken wat hij/zij wil ,maar de stortvloed aan geneuzel over de Oranje’s komt mij echt de strot uit.

  Als iemand voor de monarchie is, dan mag dat, maar kieper niet de hele kruiwagen vol oranje sentiment uit over het volk.

  Meer dan 20 % wil er van af.

  En het is niet voor niets dat het Nieuw Republikeins Genootschap in ledental is verdubbeld de afgelopen weken.

  LEVE DE REPUBLIEK!!!!!!!!!!

  (0)
  • #36

   Nu ja, met wat niet geheel gelukte vastgoedprojecten is het niet onverstandig naar alternatieve financieringsvormen te kijken.
   Altijd handig voor als de Republiek uitbreekt, toch?

   (0)
  • #36

   Heer Jeettje,

   Misschien moeten we de toekomstige koning maar betalen in bitcoins.

   Wellicht trekken we de economie uit het slop met de invoering van de bitcoin als parallelle munt.

   (0)
  • #36

   Die republiek gaat u in elk geval niet meer meemaken

   (0)
  • #36

   Meneer Maurits,

   Republiek is een anagram van pub en repliek.

   Gaarne drink ik met u een pint in de pub en dien u van repliek over de onderhavige kwestie.

   En met mijn stokske zal ik u niet tuchtigen.

   (0)
  • #36

   Ik wil daarbij wel als intermediair aanwezig zijn

   (0)
  • #36

   Hertog Jan,

   Als u dan uw eigen bier meeneemt, is er dan geen sprake van belangenverstrengeling?

   Maar u bent natuurlijk welkom om mee te praten over toekomstige staatsvormen.

   (0)
  • #36

   Neen Ganselijk niet Heer van Oldebarneveldt ik neem mijn persoonlijke fles mee in dat geval is er geen sprake van belangenverstrengeling
   http://www.hertogjan.nl/persoonlijkefles/

   (0)
  • #36

   Maxima, Maxima wij willen Maxima!!!!

   (0)
  • #36

   Hertog Jan; ik weet dat er een leeftijdslimiet is voor de verkoop van alcohol aan jongeren, maar een leeftijdslimiet om het te mogen bekijken??
   Zo sterk is dat spul nu ook weer niet.

   @Luttelgeest: U verwart iets, denk ik; het heet Maximus:
   http://www.brouwerijmaximus.nl/.

   (0)
  • #36

   De nieuwe tijd net wat zegt heer Jeettje

   (0)
 37. #37

  Volgens mij stelt dat stokse van u niet veel meer voor Ouwe Barnevelder

  (0)
  • #37

   Zo u heeft uw gram gehaald mag het ook een onsje meer zijn?

   (0)
 38. #38

  001-BESTE JULIANA:Het spleen van orange koningin juliana in 1952: ‘mijn beste wensen zullen orange altijd vergezellen, dit land, waar de geest der vrijheid zijn.
  002-WANHOOP Beatrix:Koningin Beatrix kiest voor 30 april … je hond er niet op uit zou sturen trapten zij kilometer na kilometer weg, soms met de moed der wanhoop.
  Uit pure wanhoop iemand vermoorden of jezelf in brand steken, het klinkt bizar maar het was de afgelopen jaren de realiteit.

  koning Willem Alexande:de toekomstige koning Willem Alexander. … De koninklijke familie op vakantie in Argentinië De laatste jaren werd de Koninklijke familie door een reeks verdrietige gebeurtenissen getroffen.

  Op 30 april wordt Willem-Alexander onze nieuwe koning. Maxima NIET van nederland Maar wel van Griekland HAHHAHAHAHA

  Willem-Alexander en Máxima worden in hun nieuwe Griekse villa omringd … ‘Er komen hier steeds meer leden van koninklijke families op vakantie.

  Op 30 april wordt voor de 30e keer Koninginnedag afgesloten met het … staat op zondag 7 april in het teken van de Voedselbank in Wolvega.

  DENHAAG:Filmhuis Den Haag – Programma.
  Iedereen weet dat het een tweestrijd is tussen Rutte en Samsom, en dus rest … te groter de PVV des te minder kans op paars, minder europa multikul enz . ….. De VVD van Mark Rutte is een zusterpartij geworden van D66.

  misselijkheid toe ladingen oliebollen en appelflappen naar binnen moeten werken, komt onze minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten.

  Verloren Vaderlandsche Helden:van onze Verloren Vaderlandsche Helden, die allen dankzij de terreur van de. … Een buurtonderzoek door de Amsterdamsche politie levert een ….. ‘Alle cafés moeten een veiligheidskeurmerk krijgen’, roept de ander.

  (0)
 39. #39

  WEG MET DE MONARCHIE IN NEDERLAND!
  kost allemaal veel te veel geld en er gebeurd te weinig om te behouden, het is achterhaald en met die politiek van vandaag heeft de koningin/koning toch geen fuck meer te vertellen…

  (0)
  • #39

   Ongelovige Thomas

   (0)
  • #39

   Het kost teveel geld? Welnee, ze krijgen het allemaal gratis van Hofleveranciers: valt wel mee dus.

   (0)
 40. #40

  Vanaf de tweede wereldoorlog deed elke regering niet goed waarmaken en met de omgang met een macht. Er wordt altijd gesproken over een democratie, die werkelijk in het praktijk anti-democratie is getoond. Elke regering luisterde niet naar ons volk: Voorbeeld referentie over voor- en tegenstander van de voormalig, Europese grondwet. De meerderheid was hiervan tegen. Tussen-
  door deed elke regering meewerken aan die grondwet die in de toekomst uit-eindelijk in ons land zal ingevoerd worden.
  Van mij mag de macht terug aan de koning Willem Alexander.

  (0)
  • #40

   Of dit is de nieuwe naam van de huistroll, óf het is van iemand die het lied mee heeft gezongen: er is geen touw aan vast te knopen.

   Is het het laatste, dan zijn we gezegend met regeringen die niet naar het volk luisteren, dat dan weer wel.

   (0)
 41. #42

  sxepzfcplzqk

  (0)
 42. #43

  We love you Alexander….suriname…

  (0)
 43. #45

  In deze wereld bestaat geen recht voor de gewone man !

  Het draait om de regels (wetten), ingevoerd door de Adel , de burgerij te bedwingen.

  Zie Griekenland !

  (0)
 44. #46

  Willem Alexander is geen verkeerd figuur .

  Zijn rol zou ik nimmer willen innemen.

  Maar het is nu eenmaal zo. De Adel neemt er profijt van,
  en blijft in alle rijkdom op de achtergrond.

  RJ___________________-

  (0)
Menu Title