Shutterstock / Phovoir

Shutterstock / Phovoir

Nieuw: de ergonomische grafkist

Goed nieuws voor dode mensen: sinds kort kun je bij het uitzoeken van een kist gaan voor een ergonomisch exemplaar. “Zo’n ouderwetse houten bodem is funest voor je rug.”

“Het is een stukje beleving. Die buitenkant is voor de aanwezigen van belang, maar je wil er zelf natuurlijk ook een beetje fatsoenlijk bij liggen”, zegt een woordvoerder van de uitvaartonderneming. “Hoofdsteun, rugondersteuning, alles voor de meest aangename ligervaring. Onze kisten vormen zich echt naar jouw lichaam, ook als je lichaam zich naar onze kist begint te vormen.

“Bij het uitzoeken van een kist moet je toch een beetje vooruit kijken”, zegt Jan (1934 – 2024). “Je gaat er tot je graf over 30 jaar wordt geruimd in stilliggen. En omdraaien, ho maar. Hoop je dan. Dus dit is echt een toekomstinvestering, zelfs over 30 jaar lig ik er nog lekker vredig bij. Zelfs als het vlees straks van mijn botten is gerot.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *