Shutterstock / Rainer Fuhrmann

Shutterstock / Rainer Fuhrmann

Een dag niet geleefd is dood

'Een dag niet geleefd is dood.' Tot die schokkende conclusie zijn wijsgerig antropologen van de Rijksuniversiteit Groningen deze week gekomen.

Hoogleraar Fedde van Dyck licht de conclusie van zijn universiteit toe. "Een dag waarop niet geleefd is kenmerkt zich door de absentie van hersenfuncties, stofwisseling en andere levensfuncties, bij een organisme wat eerder wel leefde. Na lang filosofisch onderzoek kunnen we nu stellen dat dat overeenkomt met dood."

Van Dyck hoopt dat de maatschappij deze conclusie serieus neemt. "Het risico van 'een dag niet leven' wordt nog te vaak onderschat", zegt de hoogleraar ernstig. "Dat is niet iets om lacherig over te doen."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *