Ljupco Smokovski / Shutterstock

Ljupco Smokovski / Shutterstock

Romantiek dood? Deze man vermoordde zijn vrouw maar koopt nog iedere week een bos bloemen voor haar

Het is slecht gesteld met de romantiek in Nederland. Steeds minder mensen nemen nog de moeite om hun partner op een romantische manier te verrassen. Ook blijft de ‘Hollandse nuchterheid’ een terugkerend thema in veel relaties. Maar niet bij Teun B. uit Oosterwolde. Hij vermoordde tien jaar geleden zijn vrouw, maar koopt nog iedere week een bos bloemen voor haar.

Sinds twee jaar is B. uitbehandeld bij de TBS-kliniek in Balkbrug. Tegenwoordig woont hij op zichzelf in een klein appartement in Emmen, waar hij nog iedere week een prachtige bos tulpen op de keukentafel zet. Voor B. is dit kleine romantische gebaar behoorlijk vanzelfsprekend. “Ik deed dit al voordat ik haar met zeven messteken om het leven bracht, dus waarom zou ik er daarna ineens mee stoppen?”

Diverse experts en seksuologen zijn voorstander van meer romantiek in relaties. “Met name in relaties tussen een man en een vrouw kan dit veel positieve dingen opleveren.” vertelt seksuoloog Bart van Teveren. “Wanneer een relatie spannend en romantisch blijft verklein je de kans op echtscheidingen. Hierdoor neemt de kans dat de vrouw door haar partner of ex-partner vermoord wordt ook weer af. Win-win dus.”

B. sluit zich hierbij aan.: “Iedere acht dagen sterft er in Nederland een vrouw door femicide. Als dat niet genoeg reden is om de vrouwtjes eens flink te verwennen, dan weet ik het ook niet meer!”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Speld slaat de spijker op zijn kop.
Deze man heeft volgens het AD artikel een boek geschreven en geeft lezingen. Het lag niet aan hemzelf maar aan de ggz, hij heeft te laat hulp gekregen.

Reageer