WNL / Youtube & / Jarretera / Shutterstock

WNL / Youtube & / Jarretera / Shutterstock

Connexxion niet blij met mogelijk premierschap werknemer Fred (65)

‘Wie rijdt er straks op lijn 14?’

Vervoersmaatschappij Connexxion is niet blij met het mogelijke premierschap van een van hun buschauffeurs. De 65-jarige Fred Teeven, al zes jaar in dienst als buschauffeur bij Connexxion, schijnt een kans te maken op een plek in het Torentje. Maar het bedrijf heeft hem ‘keihard nodig’.

“We verliezen de laatste tijd al veel te veel werknemers”, verzucht CEO Manu Lageirse. “Sommigen kunnen niet tegen de oplaaiende agressie, anderen worden simpelweg te oud, en nu zijn er dus ook al chauffeurs bij die eventueel minister-president kunnen worden. Op deze manier blijft het voor ons dweilen met de kraan open.”

De vaste ritten van Fred bevinden zich in zijn eigen geboorteplaats, Haarlem. Iedereen die weleens lijn 3 of 14 pakt, is bekend met zijn vrolijke gezicht. “Ik ga dat kale koppie zeker wel missen”, zegt vaste reiziger Tiny de Smet uit Aerdenhout. “Het werd toch een beetje mijn Fredje. Maar goed, wie weet krijg ik er straks een hele leuke Piet of Hugo voor terug.”

Fred zegt zelf nog niet benaderd te zijn door een andere werkgever. “Er was vorige maand wel wat interesse vanuit Arriva, maar voor de rest weet ik van niets.” De 65-jarige moet er überhaupt nog goed over nadenken of hij het stuur wil inruilen voor de macht over het land. “Zit ik daar straks met Biden, en dan? Waar heb je het dan over? Ik kom meestal niet veel verder dan ‘Goeiemorgen’’’.

Op de vraag of hij zich geen zorgen maakt over de recente agressie en bedreigingen aan het adres van politici reageert hij lachend: “Ik werk al jaren in het OV!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *