Kamerlid Teeven eist opheldering over bonnetjesaffaire

Onbevangen nieuwkomer valt Van der Steur hard aan

Het kersverse VVD-Tweede Kamerlid Fred Teeven heeft donderdag direct na zijn beëdiging keihard uitgehaald naar minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. Hij eiste op hoge toon opheldering over de deal die het Openbaar Ministerie in 2001 sloot met drugscrimineel Cees H.

Teeven noemt het ‘onbestaanbaar’ dat een crimineel 4,7 miljoen gulden van de Nederlandse overheid heeft gekregen en ‘van de zotte’ dat het betalingsbewijs zo lang kwijt was: “Deze kwestie stinkt aan alle kanten en de onderste steen moet boven. Ik begrijp dat deze minister nog maar kort zit, maar hij is hiervoor wel politiek verantwoordelijk.”

Pikant detail is dat Teeven in de VVD-fractie de opvolger is van Van der Steur. Daardoor wil hij zich echter niet laten leiden: “Ik ben een crimefighter pur sang. Dat deze minister een partijgenoot is, maakt voor mij niet uit. Het is mijn taak als volksvertegenwoordiger om de regering te controleren en op dit ministerie is het gewoon een chaos.”

NOS-verslaggever Ron Fresen vindt het opmerkelijk dat een Kamerlid direct na zijn beëdiging een minister zo hard aanvalt: “Je kunt wel merken dat Teeven een nieuwkomer is. Hij heeft de mores van de Kamer nog niet helemaal door. Tegelijkertijd heeft het wel iets, een echte volksvertegenwoordiger die onbevangen op zoek gaat naar de waarheid. Teeven is een ruwe diamant, waar de VVD nog veel plezier aan kan gaan beleven.”

Minister Van der Steur heeft Teeven toegezegd een diepgravend onderzoek in te stellen: “Er zijn in het verleden blijkbaar incompetente officieren van justitie geweest die dit soort deals sloten. Ik zal er alles aan doen om uit te sluiten dat zulke proleten nog bij het Openbaar Ministerie gaan werken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Fred Teeven verzorgt dit jaar de oudejaarsconference en is daar nu al mee begonnen. Je kan beter de weg kwijt zijn, zoals Ivo, dan zo ego-masturberend in de tweede kamer gaan zitten. En dat met zoveel boter op je hoofd!

Reageer
gravatar

Let op mijn woorden, die Teeven gaat binnen de kortste keren op dat ministerie de bezem er doorheen halen. Topvent, die schopt het minimaal tot staatssecretaris van justitie.

Reageer
gravatar

Met de opheffing van het melkquotum zal koehandel eindelijk weer wat gaan opleveren. Koehandel, het tekent de ware ondernemersgeest binnen de VVD!
(Ik kan mij een VVD-voorman herinneren die vriend & vijand verraste met een “Aangenaam!” toe er Boe-geroep uit de zaal kwam.)

gravatar

Fred heeft zoals altijd weer eens gelijk ,Natuurlijk hebben wij het recht op waarheidsvinding en wie beter als Fred kan hier een slinger aan geven: Zettum op Fred ff flink duwen en je zit weer op je oude stoel met een beter salaris, want wij missen je nu al.

Reageer
gravatar

Toen Fred Teeven op die positie zat was hij niet in staat om de boel in de hand te houden; nu probeert hij een ander de schuld in de schoenen te schuiven. Typisch een VVD-mentaliteit. Hopelijk dat hij beter in de tweede kamer presteert dan bij Justitie.

Reageer
gravatar

Gelukkig: Fred is gered voor de VVD. Ik begon de glimmend gepolijste kaalkop al te missen toen hij zijn vertrek afkondigde. Fred’s kop blijkt uit marmer gehouwen en kan dus na zijn volgende exit gelijk bijgezet worden in de Trèveszaal of bij Madame Tussaud. Voor hen die geen idee hebben hoe een echte crimefighter er uitziet; de francise shop van de VVD heeft juist deze week een nieuwe serie Fred’s in de aanbieding, levensgroot , in gips, met bril op ware sterkte € 97,50 zonder BTW-bon.

Reageer
gravatar

Ik begrijp dat. Volledig onterecht van Speld om dit in een politieke context te plaatsen. Het gaat hier om een grote persoonlijke tragedie. Wie op Google ‘Teeven’ en ‘herinneren’ intoetst zal al snel begrijpen wat ik hier bedoel: het ‘niet goed’, ‘weinig’ en ‘niet’ of ‘niets’ vliegen je om de oren. Dat de VVD geen kansen biedt aan de mens met functionele beperkingen is hier voor mij definitief ontkracht.

Reageer
gravatar

Tja, laat ik net zoals oma nu de meeste artikelen over voetbal niet lezen. Gaat het weer over voetbal?? Veel te vroeg grootverdienende puisterige pubers die in hun vrije tijd politie agentes aftuigen en daarvoor zouden wij dan hun publiciteit dienen te lezen? Ga lekker hardlopen!

gravatar

Hoeveel collega’s een gekozen enkelvoudig schizofreen heeft in de kamer is lastig exact vast te stellen, maar het begint in ieder geval bij 150.
Zulks met als uitgangspunt dat ook de VVD in staat is alle zetels te bezetten met gerechtigde personen.

gravatar

De G van Grap

Daar staat ie dan
Ik zag dit moment al zo vaak in mijn dromen
En daar istie dan
De grap die ik wist dat zou komen is eindelijk hier
Ben ik er klaar voor? Kan ik dat ooit echt zijn?

gravatar

Geweldig, zo’n bevlogenheid. Het beste kan Fred T. de net afgetreden staatssecretaris van Veiligheid en Justitie scherp en meedogenloos ondervragen, in het bijzijn van de gehele Tweede Kamer.
En vervolgens de toenmalige officier van justitie van hetzelfde laken een pak. De net afgetreden minister Ivo O., kan de weg naar de Tweede Kamer al niet meer vinden en dient als verloren worden beschouwd.

Reageer
gravatar

Wacht maar: het duurt nooit lang voor de VVD zo’n onbevangen nieuwkomer geheel heeft ingekapseld en ook Teeven van alles gaat uitvreten en in partijdoofpotten weet te proppen.