Youtube - RTL Late Night

VVD mikt met voordracht Teeven op kiezer die in zijn gezicht gespuugd wil worden

Partij wil strategische zet niet bevestigen

Met de voordracht van oud-staatssecretaris Fred Teeven bij de Raad van State hoopt de VVD kiezers die in hun gezicht gespuugd willen worden aan zich te binden. Dat is de inschatting van politiek commentatoren.

“Door de man wiens naam verbonden is aan een schandaal waardoor hijzelf en twee andere bewindspersonen moesten opstappen nu een ander lucratief baantje aan te bieden, zegt de VVD in feite: als je een flinke rochel in je bek wil krijgen vanuit Den Haag, dan zit je bij ons goed”, zegt NOS-verslaggever Joost Vullings.

VVD-lijsttrekker Mark Rutte wil niet bevestigen dat de voordracht van Teeven een strategische zet is. “Ik kan alleen maar zeggen dat het mijn intentie is om kiezers die dat willen vol te raken met een klodder. Maar ik doe geen beloftes meer.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De echte fluim had Mark tijdens het premiersdebat er uit willen gooien. De persvoorlichter van de VVD heeft vanwege het niet doorgaan daarvan daarom nu alvast bekend gemaakt wie op het groslijstje straks voor de ministersfunctie van het ministerie Veiligheid en Justitie staan: Badr H., Willem H. en Volkert vd G. Dit vanwege hun jarenlange ervaring met Justitie.

Reageer
gravatar

Hoe verrot is ons politiekesysteem we worden besodemieterd en beloven en voor gelogen moeten we als burger eens proberen de VVD politici zijn zakkenvullers en een stelletje boeven ga zo door en wilders loopt vanzelf binnen

Reageer
gravatar

Vooral ook omdat de Amerikaans/Engelse vertaling van Teeven “bitches” is. Teevens mag duidelijk zijn waarom de VVD zoveel teven in haar ministersploeg stopt, op plaatsen waar betere kandidaten voor zijn. Ik denk hier met name aan ‘Gezondheid’ en ‘Defensie’, waar de echtgenoten van Schippers en Hennis-Plasschaert zulke leuke functies in toeleverende bedrijven vervullen.