Shutterstock: Maples Images

Shutterstock: Maples Images

Marie-Claire wil wel stemmen voor de Europese verkiezingen maar zit dan in Kaapstad

De 25-jarige Marie-Claire wíl wel stemmen voor de Europese verkiezingen, maar zit dan helaas net in Kaapstad. “Ja, shit he, ik vind Europa echt vet belangrijk, maar ben gewoon net weg voor een inspiratietrip naar Zuid-Afrika”, zegt Marie-Claire. “Balen, want tijdens de vorige verkiezingen in november was ik er ook al niet, toen zat ik op Bali.”

“Nee maar echt, Europa is gewoon superbelangrijk voor consumentenbelang, milieuwetgeving en een coherent defensie- en migratiebeleid. Maar ja, ben er niet! Net die ene dag. In Kaapstad wel. Heerlijk. Maar: jammer. Ik vlieg precies de dag van de verkiezingen terug.”

Als iemand haar vraagt hoe laat ze die dag landt, kijkt Marie-Claire bedenkelijk. “Ja, op zich wel om 11 uur ’s ochtends, maar ik zie al dat ik een koffie-afspraak heb met een goed vriendinnetje die middag, dus het zal echt niet gaan.”

Op 6 juni mogen we naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Minder dan de helft van de jongeren maakte in de voorgaande jaren gebruik van hun stemrecht. De stem van onze generatie klinkt nog niet hard genoeg. Volg @njr.nl en ga naar www.njr.nl/allesispolitiek voor meer informatie en vergeet niet stemmen voor de Europese verkiezingen.

PS. Mocht je op reis zijn, dan kan je altijd iemand machtigen om jouw stem uit te brengen!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *