Shutterstock / Luca Santilli & Semmick Photo

Shutterstock / Luca Santilli & Semmick Photo

Senioren Krimpen aan den IJssel willen geen speeltuin: ‘Onverantwoord om jeugd idee te geven dat leven leuk gaat zijn’

De senioren in Krimpen aan den IJssel weten het heel zeker: ze willen absoluut geen speeltuin in de groenstrook achter hun flat. “Het is volgens ons ontzettend onverantwoord om jongeren het idee te geven dat het leven misschien leuk gaat zijn”, zegt een woordvoerder van de bewoners. “Zo’n sensatie van op een wip zitten, zorgeloos te heen en weren: zo gaat het gewoon absoluut niet zijn.”

De ouderen benadrukken dat ze tegen de speeltuin zijn, púúr in het belang van de kinderen. “Je moet je voorstellen: het plezier van een speeltuin hebben, je eigen plek, kan misschien ook de indruk wekken dat de jeugd van nu op den duur een plek voor zichzelf heeft, een koophuis misschien. Maar die kans is gewoon enorm klein. En ook met die klimaatverandering, niet dat we daar in geloven, maar met klimaatverandering komt er ook zoveel op jongeren af, dat het gewoon beter is om maar vast te wennen aan hoe het is, hoe het zal zijn. Grauw.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *