Shutterstock / Anatoliy Karlyuk

Shutterstock / Anatoliy Karlyuk

Lekker bezig klimaatstrijder: vrouw met 10 euro op de bank vliegt eigenlijk nooit

Zohee, we hebben een klimaatstrijder hoor: deze vrouw met tien euro op de bank vliegt eigenlijk nooit. “Ik vind duurzaamheid echt belangrijk”, zegt de vrouw, Alice, uit Almere. “Daarom pak ik zelden het vliegtuig, heb ik geen auto en eet ik zo min mogelijk vlees of takeaway-maaltijden. Ik weet nog niet hoe ik de huur ga betalen.”

Vrienden van Alice roemen haar klimaatbewustzijn. “Verwarming staat bij haar altijd laag hoor, of het nou vriest of dooit.” Alice knikt tevreden. “Zo is het”, zegt ze. Wel geeft ze toe dat haar houding niet altijd zo duurzaam is geweest. “Vroeger ging ik best nog weleens ergens met het vliegtuig heen in Europa. Maar de tijden dat je voor 10 euro met Ryanair naar Londen kon zijn voorbij…het kost nu minimaal 12,99”, zegt ze.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *