Shutterstock / Ground Picture

Shutterstock / Ground Picture

Gematigde splintergroepering ‘Extinction Gehoorzaamheid’ breekt los van Extinction Rebellion om genuanceerder te protesteren

Het rommelt binnen Extinction Rebellion. De gematigde splintergroepering Extinction Gehoorzaamheid wil zich afsplitsen om genuanceerder te protesteren. “We vinden het belangrijk de planeet te behoeden voor de klimaatcrisis, maar we vinden het ook belangrijk om recht te doen aan onze gezagsgetrouwe aard”, legt woordvoerder Bernadette Wulford uit. “Burgerlijke ongehoorzaamheid ligt ons niet goed.”

“We willen klimaatacties onder meer uitvoeren door DM’s te sturen naar Shell met de vraag of ze minder willen uitstoten, we wachten voor het ‘groene licht’ bij het oversteken en zingen liederen tegen klimaatverandering. Ook zijn we van plan bij de verkiezingen te stemmen op partijen die een krachtig geluid laten horen op het gebied van klimaat.”

Bij Extinction Rebellion reageert men niet bepaald enthousiast op de splintergroepering, maar ook niet echt heel heftig. “Sure, moet kunnen”, zegt een woordvoerder van de klimaatorganisatie.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tsja dat krijg je ervan als een leven leidt zonder promocodes. Dan ga je uit frustratie op de snelweg liggen.

Maar er is hoop hoor! Zeker voor gelukkige meiden met een hoopvolle toekomst als Greta!

Reageer
gravatar

Ik vind “DM’s” sturen naar Shell helemaal niet gematigd (wat zijn dat trouwens DM’s?) en wat denk je van “Sjoer, moet kunnen”. Is Sjoer de voorzitter van die club? Ja, als ie voorzitter is, moet ie wel kunnen, anders heeft het allemaal geen zin.

gravatar

Mijn welgemeente excuses voor het voor haar/zijn beurt spreken van dit zogenaamde familielid! Hij, zij of het weet duidelijk niet hoe het hoort:

Kunnen de zogenaamd Taal-Nazi’ s van Hiernaast en/of Hierboven hun onderlinge nazi-afgunstige wedstrijdjes verplassen misschien voortaan op een ander internetforum uitvechten?

gravatar

Maar de god van de Russisch-orthodoxe kerk helpt Poetin bij het vermoorden en martelen van zijn tegenstanders.
En allah is ook erg behulpzaam voor bijvoorbeeld jihadisten