Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Demissionair kabinet verbaasd over niet halen stikstofdoelen: ‘We hebben er zoveel over gesproken’

Het demissionaire kabinet-Rutte IV is verbaasd over het niet halen van de zelfgestelde stikstofdoelen. Staatssecretaris Christianne van der Wal: “Als je er zoveel over praat, dan verwacht je gewoon dat je de doelen gaat halen.”

Van der Wal zegt verbijsterd te zijn over de uitkomst. “We hebben zelfs Johan Remkes aangesteld om verder te praten met alle betrokken partijen. Overleg met boeren, overleg met milieuorganisaties, overleg met ambtenaren, overleg met bezorgde burgers, overleg met duizenden mensen en partijen. Maandenlang zijn er gesprekken gevoerd, er is zelfs een rapport uitgekomen. Ik ging bij de persconferentie van Remkes ervan uit dat de doelen toen al waren gehaald, dat we al ruimschoots over de streep waren.”

Minister van Landbouw Piet Adema deelt de verbazing. “We hebben er echt alles aan gedaan en nu hoor je mensen opeens over maatregelen nemen. Dat vind ik heel makkelijk om achteraf te roepen. Maar goed, ook daar gaan we het gesprek graag over aan.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *