Dusan Petkovic / Shutterstock

Dusan Petkovic / Shutterstock

Tot doodstraf met stikstof veroordeelde Amerikaan moet jarenlang naast varkensstal wonen

De Amerikaanse staat Alabama zal de veroordeelde moordenaar Kenneth Eugene Smith de komende jaren met stikstof ter dood brengen. Smith zal de komende jaren naast een varkensstal wonen en langzaam sterven. Het is voor het eerst dat deze executiemethode wordt toegepast.

Het Hooggerechtshof heeft het verzoek om de executie tegen te houden afgewezen. Volgens de rechter is dit juist een humane vorm van sterven die jaarlijks vele anderen ook overkomt. Volgens een Republikeinse procureur-generaal is ‘het is misschien wel de meest humane executie ooit bedacht’.

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *