wavebreakmedia / shutterstock

wavebreakmedia / shutterstock

Man denkt dat leren van reanimeren niet nodig is want hij ‘kan toch niet overal in Nederland snel ter plekke zijn’

De 34-jarige Patrick de Vries uit Groningen snapt niet waarom hij een reanimatiecursus zou moeten doen. Hij denkt namelijk dat hij toch niet overal in Nederland snel ter plekke kan zijn. “Dan heeft het niet echt zin toch?”

“Kijk ik kan misschien na een cursus mijn huisgenoten reanimeren of een oude vrouw in de supermarkt wanneer ik mijn nasi in sta te slaan. Maar hoe moet ik iemand in de randstad binnen minuten helpen? Of in Zuid-Limburg?’’ Mompelt Patrick.

‘’Als iedereen zo’n cursus zou doen dan heeft het wel veel zin en worden er veel levens gered. En dan zou ik het ook wel doen ofzo. Maar tot die tijd zie ik het nut er niet van in. Want wie gaat mij redden dan?’’

Just is je zorgverzekering die zorg digitaal toegankelijk maakt. Just biedt een online reanimatiecursus die je kan doen waar en wanneer je wil. Zo kun jij een leven redden. Just wat je nodig hebt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *