Wikimedia Commons

Eerste Kamerleden laten besluit over donorwet aan familie over

Nieuwe Nacht van de Broer van Wiegel dreigt

De Eerste Kamer zal volgende week niet stemmen over de nieuwe donorwet. De senatoren hebben besloten de beslissing aan hun familie over te laten.

‘Ik vind het te moeilijk om een keuze te maken’, zegt VVD-Eerste Kamerlid Frank de Grave. ‘Eigenlijk wil ik er helemaal niet over nadenken. Ik weet zeker dat mijn kinderen emoties en verstand goed tegen elkaar kunnen afwegen en uiteindelijk de juiste keuze zullen maken over deze wet. Als zij zich er niet goed bij voelen dat er in de wet wordt gerommeld, dan respecteer ik dat.’

CDA-senator Joop Atsma heeft nog geen keuze kunnen maken en laat de beslissing daarom ook over aan zijn familie: ‘Mijn eerste gedachte was: waarom zou ik niet voor die wet stemmen? Op het moment dat hij in werking treedt ben ik helemaal geen senator meer. Aan de andere kant ben ik bang dat hij uiteindelijk wordt voorgelegd aan een notoire bierdrinker. Het lijkt me niet eerlijk dat iemand die niet op zijn eigen gezondheid let een wet mag ondertekenen die gaat over leven en dood van andere mensen.’

Orgaanarts Sanne van Veghel vindt het jammer dat de Eerste Kamer de keuze aan de familie overlaat. ‘In de praktijk zien we dat familieleden van senatoren huiverig zijn om ‘ja’ te zeggen tegen nieuwe wetgeving. Dat hebben we gezien in de Nacht van de Broer van Wiegel, toen het districtenstelsel sneuvelde. Ik vind dat we van Eerste Kamerleden mogen verwachten dat ze zelf hun verantwoordelijkheid nemen.’

D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra vindt het een slechte zaak dat de Senaat geen keuze maakt. Zij heeft een wet ingediend die ervoor moet zorgen dat de Eerste Kamer automatisch ‘ja’ zegt tegen wetten, tenzij de meerderheid bezwaar maakt.

Het monumentale werk 100 jaar De Speld – Deel I is nu verkrijgbaar, bestel het hier.
9 van de 10 tandartsen raden dit boek aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wetenschappers experimenteren al met genetische manipulatie, en er komt een tijd dat organen zo zonder chirurgie genezen kunnen worden. De lichttechnologie zal de atoombom overbodig maken en energieproblemen oplossen. Echter misbruik (kruising van mens en dier in laboratoria of een raketschild) zou nog gevaarlijker kunnen zijn dan de atoombom. Er wordt nog geëxperimenteerd langs de verkeerde lijnen uit onwetendheid van de ware aard en bestemming van de mens voorbij het fysieke. Gierigheid is daar debet aan, politiek gestuurd. De lichttechnologie is normaal op andere planeten, en wordt wetmatig ingevoerd via de meesters voor zover wij daar klaar voor zijn. Jatten in de scheikundeklas helpt niet vooruit en wordt bestraft. We worden van school gestuurd. Dat is al eerder gebeurd. Met andere woorden, de volgorde is eerst iets van de meesters weten en daarna verder praten, niet andersom. Ze zitten niet in hetzelfde rad ons voor ogen. Als dan de media hun sabotage hebben afgeleerd met hun prullaria, komen er nieuwe kansen en kan de relatie tussen de energiewetten van het leven en de techniek uitgelegd worden. Tot die tijd heb je een kans met 1 opmerking even ver te komen als duizend jaar ploeteren in het lab; wij willen de mens niet in een reageerbuisje. Maar willen we wakker worden uit de droom dan zitten de Nederlanders met een historisch gedrocht omdat ze de rest een stap voor wilden zijn.

Reageer
gravatar

Een wijs besluit!

Wie is nou helemaal de eerstekamer om dat voor anderen te gaan beslissen?!
Bijvoorbeeld voor de tweedekamer.

Eigenlijk hadden ze dit besluit om niet te besluiten ook gewoon aan hun paps & mams over moeten laten.

En tenslotte: goed dat ze het nog een paar weken voor zich uit hebben kunnen schuiven. Immers: haastige spoed is zelden goed!

13 februari gewoon lekker de hele dag verder, met pappen, nathouden, uitstellen, herhalen, en dwarsbomen.

Men moet toch z’n gezicht laten zien voor die 30.000 euro per jaar deeltijdbaan!

Reageer
gravatar

We moeten het nog hebben over stroopwafeldonatie na je overlijden.

Wil je die toch allemaal zelf houden, of deel je eindelijk eens uit?

En als je zelf naar een uitvaart gaat, wil je dan na afloop zelf wel een stroopwafel bij de koffie of dan ook niet?

gravatar

Hier gaat het eerdere artikel over:
Computer lost ethisch dilemma op: ‘Gooi dikke man van brug’ waar de kortzichtige Nederlanders zo’n lol aan hebben op het niveau van de heer Viesman.

Reageer
gravatar

Het puurste fascisme van een soort waar Hitler bij verbleekt. De materialistische invulling van samen delen is zwarte magie van de soort waar destijds Atlantis aan ten onder is gegaan. 666.
Aan mijn lijf geen polonaise.

De Wereldleraar

gravatar

Black Mirror.

Je moet er trouwens niet bij nadenken hoeveel zware medicijnen je moet blijven slikken om de organen van een totaal andere vibratie, van de donor, te laten aarden in de ontvanger: hij wordt er zeker niet onsterfelijk van. Ongeveer het niveau van de organisatie van kappers op Schouwen-Duiveland die het aantal thuiskappers wil terugbrengen, daar snijdt de kruidenier je lichaam voor open. Ik wil niet te diep ingaan op de karaktertrekken die van de donor overgaan op de ontvanger, die aantonen dat ieder mens uniek is niet alleen energetisch maar genetisch, dit laatste versus de standaardisering zo eigen aan een fascistisch regime. De dode zielen.

gravatar

Ik moet hierbij ook weer denken aan het boek “Collaboratie op Schouwen-Duiveland in de Tweede Wereldoorlog” waarin duidelijk wordt hoe de tweede man van de NSB Reinier de Waal uit Bruinisse als directeur van het arbeidsbureau juist anti-Duitse mensen te werk stelde in Duitsland.

http://zeelandboeken.pzc.nl/?p=22527

gravatar

Akkoord?

Daar de planmatige geboorte van mensen met georganiseerde spermadonors nu licht taboe is, heeft men dezelfde perfectionering van het volk toegepast op hun dood.

gravatar

We zijn buitengewoon dankbaar dat Mieke ons verlost en ons allen heeft vergeven en mede namens de gemeenschap stoutmoedig spreekt ‘ditmaal zijn we akkoord’, nu ze sinds kort inziet dat ze geen toekomst meer heeft.

gravatar

Ds. G. Riffen,

Zoals Mieke zijn precies de vele mensen die zeggen pas tegen hun vriendinnetje in spe over Maitreya te beginnen nadat hij wereldwijd bekend is. Ze stellen vanuit hun idoolcultuur zijn wereldwijde populariteit als voorwaarde voor hun eigen instemming, en zien deze arrogantie als genade (al is het van de soort van een geestelijk gehandicapte tot Einstein) terwijl het hun enige kans is op een integere toekomst zonder het stigma van eeuwige lafhartigheid of zelfs in het nu direct de dood. Zo leggen zij de normen aan.

gravatar

Een belangrijke stap voorwaarts in de strijd om gender gelijkheid en daaruit voortvloeiend het ideaal van rassengelijkheid: alleen zo zal discriminatie op basis van huidskleur, geloof of sekse geheel tot het verleden behoren. Immers niet alleen penis of vagina worden bij wet automatisch verplicht ter beschikking gesteld van de gemeenschap via donatie, maar ook alle andere organen in het menselijk lichaam. Man en vrouw zullen niet langer bestaan, we gaan toe naar de universele mens. Zo zullen we spoedig in een eerlijke samenleving alles samen delen. Iedereen heeft wel iets van de ander. Niet alleen de kleding, een man in een rok wat stelt het voor, maar alles in- en uitwendig zodat er geen sprake kan zijn van een dubbele moraal. De herziening van ons ziekenfondsbestel door de vooruitziende Balkenende zal zo langzaam haar voleinding bereiken en in een ander daglicht, in haar ware historische context, bezien worden. De Nederlander zal zo zijn geboorterecht beërven en de modelburger zijn voor de gehele mensheid.

gravatar

ja en nee. technisch gezien wel, maar de gezondheidsstatus van meeste adviesorganen is dat ze onbruikbaar zijn voor donor en zouden schadelijk zijn als een nieuwe patiënt ze zou krijgen

gravatar

Lieve Plien, dat ik daar niet zelf aan heb gedacht!

Bij reorganisatie van een of andere ministerie moet natuurlijk bekend zijn welke adviesorganen aan andere ministeries mogen worden gedoneerd.

gravatar

Het zich vergalopperende geloof in de wetenschap is de ergste vorm van fundamentalisme. Hier net als met kernenergie.

gravatar

Die tweede initiatiefwet van Dijkstra gaat het wel halen, denk ik. Gewoon tijdens de schorsing laten aannemen door middel van een leuk babbeltje met de voorzitter. Neem je ook al die dilemma’s weg bij de senatoren. Wat niet weet, wat niet deert.

Reageer
gravatar

Laten we de stemming voortaan overlaten aan degenen die het afgelopen jaar zijn overleden.
Even een oproepkaart naar het kerkhof. Opkomstplicht niet nodig, want ze liggen er toch al.

Reageer
gravatar

Michel Foucault zei dat hoewel de moderne samenleving het juk van middeleeuwse vormen van bijgeloof heeft afgeschud, zij haar eigen mythen heeft ontwikkeld, en dat we die met even weinig kritisch onderzoek hebben aangenomen. Een van die mythen betreft de wijsheid van doktoren. Volgens de moderne mythe is de dokter verbazingwekkend wijs.

gravatar

Het komt uit de club proleten die nog steeds de christenen bestrijden die zich destijds niet wilden laten inenten tegen Polio. Een ander bestaansrecht heeft D666 niet. Ze bewegen zich exact op dat vlak terwijl de medische stand nu net zo veel ziekten veroorzaakt als geneest. En in feite is het veel en veel erger.

De Wereldleraar

gravatar

Nog even Maitreya en je gaat ons vertellen dat D66(6) gewoon de politieke tak is van de pharmaciaanse maffia. Maar geef toe, Pia speelt het spel gewiekst; onder de paraplu van Alexander Pechtold..