Bron: NOS

Fractieleiders vertonen formatieontwijkend gedrag

Rutte, Klaver, Pechtold en Buma gamen in plaats van te onderhandelen

Na twee weken formeren is er nog amper een begin gemaakt aan een regeerakkoord. De fractieleiders lijken zich echter geen zorgen te maken. In plaats van te onderhandelen, zitten ze het gros van de tijd te gamen.

“Het komt echt wel af,” vertelt Klaver terwijl hij een aantal zombies neerschiet in Call of Duty Black Ops. Hij wisselt snel van wapen. “Oké, ze zijn dood. Nu rennen naar de volgende kamer Sybrand.” Buma fronst zijn voorhoofd. “Kut, welke knop was dat ook alweer rennen?” Even later zijn de fractieleiders game over. Ze zijn niet verder gekomen dan level 6.

Na de lunch verzamelen de fractieleiders zich rond de laptop van Alexander Pechtold. Hij wil een fragment laten zien van een man die een hole in one slaat op een golfbaan in Singapore. “Sick!” roept Klaver. Op zijn schoot ligt een tiental a4’tjes met daarop de speerpunten van GroenLinks. Tussen de filmpjes door werpt hij een haastige blik op de papieren. “Hebben jullie John Oliver gezien dit weekend?” vraagt hij aan de anderen.

Rutte werpt een blik op de vloer van de Stadhouderskamer. “Het is hier trouwens best wel smerig,” merkt hij op. Wouter Koolmees heeft nog wel zin om te stofzuigen. “Ga jij er dan zo nog even met een dweil overheen Mark?” Dat vindt Rutte een prima idee. Even halfuur later blinkt de kamer weer als vanouds.

Aan het eind van de dag zijn de fractieleiders weinig opgeschoten. Buma maakt zich geen zorgen: “Morgen neem ik even voor iedereen wat Ritalin mee. Dan is het afgelopen met het fog’en en gaan we echt even aan de bak.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helemaal juist Bant, hoewel ze het zelf waarschijnlijk hebben over “dingen” hebben, terwijl zij op scholieren.com en wiki opzoek zijn naar een stuk tekst om te copy-pasten. Heeft mevrouw Schippers toch nooit door!

gravatar

Over formatieontwijkend gedrag kan meneer Wilders van de PVV wel meespreken. De goede man is de leider van de op één na grootste partij en hij wordt door de gevestigde elitaire politiek ontweken.

Dat is niet eerlijk.

Corrie.

Reageer
gravatar

Dan had ‘ie maar een redelijk partijprogramma moeten maken. Als je met je Renault Twingo bij de Formule 1 aankomt, laten ze je ook niet meedoen.

gravatar

Dat is nou het “cordon sanitaire” in optima forma, zoals dat ook in België wordt toegepast op het Vlaams Blok. Stemmers tellen alleen mee als ze aantoonbaar politiek correct hebben gestemd. Dat kan alleen maar als je voorafgaand aan de verkiezingen een Verklaring van Goed Gedrag hebt gekocht bij een erkend filiaal van de Electorale Politie.

gravatar

Jesse zit weer in z’n slachtoffer rol alvorens dit enge ventje z’n voorgekauwde redernaties van lobbyisten (ieder nadeel (milieu) heeft z’n voordeel (subsidie/tolheffing))

Cultuurverraad van ons belastinggeld, aansturend op een derde wereldoorlog bij volgende crisis van eindeloze groei!

Waar komt dit creature vandaan en wie stemt erop?

Reageer
gravatar

Als je het weet zie dat Jesse al bezig is met paringsritueel richting Rutte (managers cursus les 1) appeltje eitje met zijn zielig verhaaltje, ieder nadeel heeft zijn voordeel, noem het marktwerking, roofzucht of gewoon Hollands VVD hypocriet, wachten als een oud wijf op het einde van eindeloze groei VVD/NSB.
(cultuurvluchtelingen krijgen toch ook gratis onze verdiende voorzieningen, dan moet het lieve Jesse toch ook lukken?),

maar dan moet je wel goed kijken!

Reageer
gravatar

Het meest trieste is dat niemand het opneemt voor Rutte als hun clown z’n trucje doet voor de carriere van z’n mensachtige kiezers. Terwijl wilders steunbetuigingen ontving,

Dit zegt alles over de VVD.

Reageer