Shutterstock / ViDI Studio

Shutterstock / ViDI Studio

Vrouw vult dieet van voedingssupplementen aan met eten

De 31-jarige Sam is bezig met een experiment. Ze vult haar dieet van voedingssupplementen sinds kort aan met eten, om ervoor te zorgen dat ze tóch alle voedingsstoffen binnenkrijgt die ze nodig heeft. “Het is een beetje wennen dat niet alles in pil- of poedervorm komt, maar het heeft ook wel iets.”

“Vitamine B12 en D, Omega 3, Magnesium, Visolie”, zegt Sam terwijl ze haar reguliere lunch voorleest. “Het lijkt op het eerste oog wat onconventioneel dat ik mijn normale dieet ga aanvullen met eten, maar het zou voor mij momenteel goed aansluiten. Het verschilt sowieso enorm per persoon wat voor eten je nodig hebt als gezonde aanvulling op je supplementen, ik zie het als een experiment.”

Voedingsexperts willen hardnekkige misverstanden over eten uit de weg gaan. “Geloof niet alles wat je ziet online”, zegt voedingsexpert en diëtiste Marijke van Giezen. “Mensen denken dat ze met wat simpele maaltijden op een dag alle mineralen en vitaminen binnen kunnen krijgen die ze nodig hebben. Zo makkelijk is het niet. De basis ligt bij supplementen, zorg eerst maar dat dat op orde is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *