Shutterstock / Estrada Anton

Shutterstock / Estrada Anton

Nieuw dieet populair onder studenten: iedereen aan de lijn

De 23-jarige studente Nienke is bang dat veel mensen die niet studeren hun neus ophalen voor een dieet zoals deze, terwijl dat volgens haar niet nodig is. “Ik keek na deze zomer in de spiegel en dacht ineens: hier trek ik de lijn. Ik had er nooit eerder aan gedacht om dit structureel in mijn routine te verwerken.”

“Er komen echt HEEL VEEL voordelen kijken bij dit dieet”, zegt Nienke terwijl ze druk op haar stoel heen en weer wiebelt. “Je krijgt er bijvoorbeeld VEEL MEER energie van dan van eiwitshakes of pilates ofzo. Ik heb dat ooit geprobeerd maar vond het echt niet nice. Het is wel jammer dat het contrast zo tussen het weekend en doordeweeks iets kleiner is. Maar ZOVEEL maakt dat ook weer niet uit. Snap je? Want wat betekent vrijdag nou nog tegenwoordig of woensdag? Een week is ook maar een sociaal construct waar we eigenlijk van af moeten. Toch? En dan heb je nog sommige mensen die zeggen dat het een heel duur dieet is maar dan denk ik, bekijk het eens van de andere kant! Je geeft bijvoorbeeld nauwelijks meer geld uit aan eten, krijgt veel meer werk af in een korte tijd en je kan je sportschool abonnement ook opzeggen. En natuurlijk moet je niet een grammetje per dag weg snuiven, dit moet je goed inschatten. Gelukkig heb ik daar zelf wel een goede neus voor. Dus, ja. Snap je? Of dan heb je nog van die mensen die het moreel verwerpelijk vinden. Terwijl ik tegenwoordig bijvoorbeeld nooit meer op vakantie ga en dus ook een VEEL kleinere ecologische voetafdruk heb. Als je wilt kan ik je er nog wel iets meer over vertellen, of iets meer over mezelf, als je wilt. Wil je dat?”, sputtert Nienke terwijl ze druk met haar handen wappert en schichtig om zich heen kijkt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *