Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

Gezond ontbijten? Eet deze 10 dingen niet

Je doet het je hele leven al verkeerd: ontbijten. Uit onderzoek blijkt dat bijna alle dingen die mensen ontbijten slecht voor ze zijn. Te weinig vezels, te veel suiker, onvoldoende eiwitten, het is allemaal aan de hand. Wil je gezond verder dan moet je deze 10 dingen vermijden bij het ontbijt.

1. 10 scheppen kristalsuiker
Kristalsuiker heeft een heel hoog suikergehalte en dat is slecht voor je bloedsuikergehalte. Eet daarom 10 scheppen rietsuiker en 5 zoetjes.

2. Halve stick labello
Het ruikt heerlijk zoetig en naar vanille, en vult ook nog eens goed, maar toch schijnt het niet goed voor je te zijn om de halve stick labello ‘s ochtends te eten.

3. Een frikandelbroodje
Je smakenpallet is ‘s ochtends nog niet genoeg opgewarmd om de overweldigende smaak van de curry aan te kunnen. Restvlees op een lege maag: doe het niet.

4. Ontbijtnieuws (voor 09:00u)
Voor 9.00 u ‘s ochtends al aan het ontbijtnieuws? In Italië zouden ze je er om uitlachen, als ze je er niet finaal voor in elkaar beuken. Pas na 09.00 u je eerste nieuwsbulletin, en daarmee basta.

5. Een pan mosselen
Een handjevol mosselen zou wellicht nog kunnen, maar een hele pan?

6. Een beschimmelde boterham uit je vergeten lunchtrommel van vóór de kerstvakantie
Je kan je hierdoor een tikkeltje misselijk gaan voelen. Geen fijn begin van de dag.

7. Senseo koffie
Senseo-koffie moet je nooit in de ochtend gebruiken. De pads zijn simpelweg niet goed voor de spijsvertering. Senseo-koffie kan je overigens beter ook ‘s middags en ‘s avonds mijden.

8. Een gefrituurde wasbeerhond
We krijgen hier gewoon niet echt een lekker gevoel bij gezien de negatieve associaties rondom dat hele gedoe in Wuhan. Mocht je nou écht niet zonder kunnen raden wij aan de gefrituurde wasbeerhond als lunch te consumeren. Lekker ook in combinatie met ravigottesaus.

9. Microplastic
Veel mensen denken dat er veel eiwitten in zitten maar kleine plastic deeltjes passeren de darmwand, de longen, en zelfs de bloed-hersenbarrière. Daar verstoren ze het functioneren van de lichaamscellen. Beperk het dus tot een half glas microplastic.

10. Een glas spiritus
96% alcohol is aan de hoge kant. Pak dan liever een glaasje bier.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meneren Jochem en Maarten, waar kan ik een fles waarschijnlijk overheerlijke microplastics kopen? In welke smaken zijn ze verkrijgbaar? Mag ik microplastics kopen, want ik ben nog geen achttien?

Reageer
gravatar

Deze list is zeker niet come plaid:
12. Een HOY-worst.
Gegarandeerde misseljkheid. Emmertje klaarzetten

gravatar

8. geeft een dieronvriendelijk advies. Sinds het in De Speld heeft gestaan, willen de buren mijn schattige wasbeerhondje Fikkie overnemen voor de frituurpan.

Reageer
gravatar

11. Een portie bitterballen
Maak eerst een afspraak met een brandwondencentrum dat ervaring heeft met verbrande monden.

Het is trouwens ook mogelijk een brandblussertje mee te nemen naar verjaardagspartijen.

Reageer