Shutterstock / Monkey Business Images & AmeliAU

Shutterstock / Monkey Business Images & AmeliAU

Paul weet alles over dino’s, maar daar kwam precies geen vraag over in de stemwijzer

De stemwijzer voor de aanstaande verkiezingen staat sinds vandaag online. Tijd voor Paul (41) om zich eraan te wagen. Even wat over Paul. Hij is geen paleontoloog maar wel een enorme liefhebber van dinosauriërs. Elke vraag in de stemwijzer die over deze beesten zou zijn gegaan had hij zonder moeite kunnen beantwoorden. Maar helaas. Daar kwam precies geen enkele vraag over.

“Stikstof, pensioenen, kerncentrales”, leest Paul hardop voor. “Waar hebben ze het allemaal over? Waar zijn de vragen over dinosauriërs? Waarom vragen ze niks over de triceratops? Een heel interessante soort trouwens, die waarschijnlijk net als veel andere land-dino's 66 miljoen jaar geleden aan het eind van het Krijt tijdperk het loodje legde door een meteorietinslag. Waarom stellen ze daar geen vraag over?”

“Onze hedendaagse vogels zijn dus evolutionair gezien nauw verwant aan dinosauriërs, daar is iedereen in het wereldje het inmiddels wel over eens”, vervolgt Paul. “Vogels zijn dus basically gewoon dinosauriërs, directe afstammelingen! De belasting op vliegreizen moet omhoog, bedoelen ze dat dan daarmee?”

“Kijk”, zegt Paul, trots wijzend naar zijn dekbed. “De Brachiosaurus, een van de grootste landwezens die ooit op deze aardbol rond heeft gelopen. Hij kon van staart tot kop makkelijk de 25 meter halen, dat kun je van het gemiddelde boerderijdier niet zeggen. ‘De regering moet ervoor zorgen dat de hoeveelheid vee minstens de helft kleiner wordt’”, leest Paul hardop met een spottende toon. “Boeie!”

Omdat Paul geen enkele vraag wist, is hij niet veel wijzer geworden uit de stemwijzer. “Dan maar niet stemmen. Als ik niet word vertegenwoordigd in de hedendaagse politiek dan hoeft het voor mij niet. Trias politica my ass.”

​​


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *