Shutterstock / Karl Aage Isaksen & Monkey Business Images

Shutterstock / Karl Aage Isaksen & Monkey Business Images

Wederom teleurstellende avond voor Paul omdat het verkiezingsdebat weer niet over dino’s ging

Paul (41) keek gisteravond naar Het Debat van Nederland op SBS6. Een primeur: voor het eerst een verkiezingsdebat op deze zender. Dat bood nieuwe kansen. Maar helaas voor Paul liep het uit op een teleurstelling. In het hele debat werd weer geen enkel woord gerept over dino’s.

In de uitzending gingen de lijsttrekkers van de 4 grootste partijen niet alleen met elkaar in debat, maar ook met gewone Nederlanders, die vragen konden stellen aan Timmermans, Omtzigt, Yesilgöz en Wilders. “En dan is er geen enkele weldenkende Nederlander die ze een vraag stelt over dino’s? Dat bedenk je zelf toch niet?!” zegt Paul zichtbaar ontzet. “En maar doorkibbelen over wonen en bestaanszekerheid. Weet je wie al miljoenen jaren geen bestaanszekerheid meer hebben? Precies ja, de dino’s!”

“De Pterodactylus bijvoorbeeld, daar heb ik Omtzigt niet over gehoord. Een soort vliegend reptiel, onderdeel van de familie van pterosauriërs. Ondanks dat hij behoorde tot een van de kleinere soorten binnen zijn familie, met een spanwijdte van ‘slechts’ één meter, is dit een fascinerende soort! Hoe kun je het over een verandering in bestuurscultuur hebben als je zwijgt over de Pterodactylus. In de tijd van het krijt was er geen ‘Tweede Kamer’, was er geen ‘premier’, dat is pas een andere bestuurscultuur.”

“Ik had van Timmermans minstens nog wel verwacht dat hij wat wist van de natuur met z’n klimaat achtergrond, maar blijkbaar boeien alleen energietransitie en stikstof hem als het op de natuur aankomt. Ho maar dat hij oog durft te hebben voor de indrukwekkendste wezens die ooit op de aarde rondliepen. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat je het hebt over klimaatverandering en dan niet denkt aan dino’s. Dan heb je wat mij betreft echt een bord voor je kop.”

Paul neemt een slok uit zijn mok, waar een Elasmosaurus op afgebeeld is, en vervolgt zijn verhaal: “In 13 jaar Rutte zijn er meer schandalen geweest dan in de 150 miljoen jaar dat dino’s hier hebben rondgelopen. Dat zegt toch wat.”

“En dan nog iets”, hekelt Paul verder. “Die Wilders met z’n krankzinnige migratie-ideeën. Vroeger waren er geen landsgrenzen, waren er zelfs geen continenten. Je hoorde ze in Jura geen dingen zeggen als ‘ga terug naar je eigen Pangea’. Haal daar eens je inspiratie uit.”

Is Paul zijn vertrouwen in de politiek nu helemaal verloren? Nee. “Het slotdebat komt dinsdag nog, dus ik neem aan dat Esther Ouwehand wel het een en ander over dino’s ter sprake zal stellen. Zullen we dan eens zien wat die lijsttrekkers echt waard zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *