Dotted Yeti / Shutterstock

Dotted Yeti / Shutterstock

Grootste seksuele fantasie van dinosauriërs: een Trias

Er zijn veel verschillende dinosauriërs in het Jura en Krijt, maar zij hebben één belangrijke overeenkomst: hun seksuele fantasiewereld is verrassend vergelijkbaar. Met stip op nummer 1: een Trias.

“150 miljoen jaar geleden dook iedereen op iedereen, daar was ik graag bij geweest”, bekent een anonieme archeopteryx. “We zijn in het Krijt jammer genoeg erg preuts geworden.”

Een vooralsnog onbekende dinosaurussoort beaamt dit: “Elke diplodocus droomt wel eens van een dimetrodon. Of twee. Als je ziet hoe die er bij liepen… Dat is natuurlijk niet echt meer van deze tijd. Maar dat maakt het juist wel weer spannend ofzo.”

Toch vinden veel dinosauriërs dat het geen probleem is wanneer hun Trias-fantasie precies dat blijft: een fantasie. “Er kleven ook risico’s aan”, zegt een apatosaurus. “We weten niet wat de Trias-Jura-massa-extinctie precies heeft veroorzaakt, maar de kans is natuurlijk groot dat het geslachtsziektes waren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat weinigen zich nog kunnen herinneren is, dat het Paleoceen eindigde met een enorme strijd tussen de Saurussen en de Dino’s, die meer energie kostte dan beschikbaar was.Daardoor begon het Mesozoïcum met een werkelijk reusachtige inflatie, waardoor velen in het Krijt stonden..

Reageer