Joshua Resnick / Shutterstock / StudioSpeld

Joshua Resnick / Shutterstock / StudioSpeld

Rapper pronkt in videoclip met dure auto vol bloemkolen op de achterbank

Rapper Vitamin-G heeft vandaag zijn nieuwe clip uitgebracht. De video heeft veel stof doen opwaaien omdat de muzikant opzichtig loopt te pronken met zijn dure auto die hij heeft volgeladen met stronken bloemkool. Critici zijn bezorgd over het signaal dat de rapper afgeeft met zijn nieuwe nummer ‘Cashkool’.

In de clip zien we de rapper achter het stuur zitten terwijl achter hem een berg met stronkgroenten boven zijn hoofd uittorent. Naast de berg bloemkolen zit aan de ene kant een beveiliger, aan de andere kant een halfnaakte vrouw. “Ik heb een bank vol bloemkolen, ja het zijn miljoenkolen, op mijn bank”, rapt Vitamin-G terwijl hij schaamteloos zijn tanden in een roosje zet. In de video is bovendien te zien hoe de rapper met een volle sporttas langsgaat bij een kas in het Westland. “Ik stop m’n cash in kas”, rapt hij vol bravoure.

“Zo’n bloemkool is inmiddels echt een statussymbool geworden”, zegt tuinder Wilfred Byzantijn. “De vraag is wel wat dit doet met het zelfbeeld van jongeren: straks denken zij dat je er alleen nog maar bij hoort als je een bloemkool kan betalen. Bovendien is het ook gevaarlijk: er zijn natuurlijk tal van bloemkoolbendes actief, de vraag is of je zo open en bloot te koop moet lopen met je bloem-bloem.”

Aan die kritiek heeft Vitamin-G maling. Provocerend berapt hij de peperdure groente met de volgende woorden:

“Mannen pakken paksoi,
van die goedkope rotsoi,
Kool is mijn goal,
ik stop mijn cash in de kas.”

De auto bouncet op en neer. Een bloemkool rolt de straat op. Alsof het allemaal niets kost.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kan niet zeggen, dat bloemkolen mij koud laten. Bij de grote bloemkolen van Andre van Duin, raak ik aardig opgewonden.

Reageer