Shutterstock / MIA Studio & Studio Speld / Naydiënne Bonifacio

Shutterstock / MIA Studio & Studio Speld / Naydiënne Bonifacio

Slimme ouders leren kinderen groente eten door middel van vape met groentesmaakje

Geduldig zijn, zelf het goede voorbeeld geven, groentes een coole naam geven, ouders proberen van alles om hun kinderen groenten te leren eten. Maar écht slimme ouders gebruiken tegenwoordig andere methoden. Door middel van een vape met groentesmaakje leren kinderen in een handomdraai de smaak van wortels, broccoli en spruitjes lekker te vinden.

“Kinderen houden nou eenmaal van vapen”, zegt woordvoerder van de gezondheidsraad Lia de Haar. “Slimme ouders haken daarop in.” Het is algemeen bekend dat groente ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Het zit boordevol voedingsvezels die kinderen hard nodig hebben om gezond op te groeien. “Alleen vinden kinderen groente vaak niet lekker”, zegt de Haar. “Vapen wel.”

Monique, moeder van 2, is één van die slimme ouders. “Natuurlijk staat de gezondheid van mijn kind op 1”, zegt de moeder van Bibi (3) en Maeve (0). “Ik wil dat mijn kinderen opgroeien tot gezonde en sterke mensen, maar ik merkte dat Bibi ‘de green bro’s’ niet wilde, zelfs niet als ik het met fatbike-bewegingen naar haar mond bracht”, verzucht Monique. Veel pogingen mislukten. Tot ze als slimme ouder de vape-methode ging inzetten. “Sinds m’n oudste vapet, is ze verzot geraakt op groente. Ze houdt niet op met vragen om de courgettevape of zelfs de andijvievariant.” De moeder glundert van trots.

Ook haar pasgeborene wil ze laten proeven van een gezonde levensstijl. “Mijn Maeve mag over een maand beginnen met proefhapjes, dan is ze 4 maanden. Vandaag krijgt ze haar eerste trekjes vape. Ze weet nog niet eens wat ze lekker vindt, maar zo kunnen we haar vast sturen naar een gezond smaakpallet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *