Shutterstock / BearFotos

Shutterstock / BearFotos

Eline moet 18 spruitjes opeten, waarvan 6 voorwaardelijk

Na wat aardappelkroketjes en een rundervink te hebben verorberd, weigerde Eline Teuven (9) uit Arnhem om de spruitjes op haar bord te eten. Omdat dit in strijd is met de regels binnen huize Teuven, kwamen ouders Erwin en Sacha na overleg tot de volgende uitspraak: 18 spruitjes, waarvan 6 voorwaardelijk. De meningen binnen de familie Teuven over deze uitspraak verschillen.

“Ik vind zo’n voorwaardelijke eis nergens op slaan”, zegt broertje Arnold (8) die wel zijn bord heeft leeggegeten. “Dat leidt helemaal niet tot minder recidive. Gisteren had Eline ook niet al haar bloemkool opgegeten en de dag ervoor mocht ze frietjes omdat ze zuurkool zogenaamd niet naar binnen krijgt. Bij goed gedrag mag Eline 6 spruitjes laten liggen, maar wie bepaalt wat goed is? Papa en mama? Die hebben echt niet alle wijsheid in pacht.”

Zus Sandra (11) is wel te spreken over de uitspraak. “Hard en onvoorwaardelijk straffen klinkt misschien rechtvaardig, maar Eline wordt er echt niet een beter persoon van als ze al haar spruitjes moet opeten. Ik begrijp dat mensen behoefte hebben aan vergelding, maar voor mij staat een betere gezinssamenleving op nummer één.”

Vader Erwin legt uit dat hij niet de hoogst mogelijke straf kon opleggen, omdat er sprake is van verzachtende omstandigheden. “Eline is een beetje verkouden en ze is op school uit het klimrek gevallen.” Hij zucht. “Haar moeder is nu eenmaal erg gevoelig voor tranen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *