Shutterstock / Koldunov

Shutterstock / Koldunov

Met FredGPT kun je je werkstuk laten schrijven door Fred

Voor veel leerlingen in het middelbare onderwijs lijkt het haast te mooi om waar te zijn: iemand die al je werkstukken, boekverslagen en andere geschreven opdrachten kan maken. Voor Fred de Cree uit Bussum is het een leuk nieuw verdienmodel, al is hij de laatste tijd wel erg moe.

“Slag bij Waterloo, William Shakespeare, platentektoniek, inmiddels weet ik er alles van, maar het kost behoorlijk veel tijd om je steeds weer opnieuw in al die onderwerpen te verdiepen”, zegt de zichtbaar vermoeide Fred. “De Aanslag, De Avonden, Komt een vrouw bij de dokter, ik heb ze vanochtend allemaal moeten lezen. Ik ben kapot.”

Wat begon als een leuke hobby is inmiddels verworden tot een nachtmerrie voor Fred. Binnenkort heeft hij een gesprek met Microsoft, wat hopelijk de werkdruk iets zal gaan verlichten. Door zijn tranen heen steekt een voorzichtige glimlach op: “Het voelt echt heerlijk om tijd te maken voor je medemens, maar nu moet ik weer even tijd maken voor Fred.”

We namen zelf ook nog even de proef op de som en vroegen Fred of hij een wetenschappelijk artikel kan schrijven over voltooid leven.

Wij: Schrijf een wetenschappelijk artikel over voltooid leven

FredGPT: Helaas kan ik geen wetenschappelijk artikel schrijven over voltooid leven omdat ik niet over de juiste wetenschappelijke kennis beschik. Wel heb ik uit zeer betrouwbare bron vernomen dat als je maar vaak genoeg aan de dood denkt, de term voltooid leven steeds aantrekkelijker gaat klinken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *