Shutterstock / VesnaArt / Studiospeld

Shutterstock / VesnaArt / Studiospeld

Goed nieuws: steeds minder scholieren weten hoe je ChatGPT spelt

Het is in Nederland slecht gesteld met de taalvaardigheid onder jongeren. Dat maakte de Inspectie van het Onderwijs vandaag bekend in een nieuw rapport. Slecht nieuws zou je zeggen, maar dat is niet helemaal waar. Steeds minder jongeren weten namelijk hoe je ChatGPT spelt.

“Het gaat de goede kant op. Nu kinderen steeds minder goed kunnen spellen maken ze minder gebruik van bijvoorbeeld ChatGPT, omdat ze het simpelweg niet kunnen vinden op het internet”, legt een leraar uit. “Maar er zijn nog meer voordelen aan het niet kunnen spellen van bepaalde woorden. Denk aan het woord coffeeshop, moeilijke namen van games en ongezonde snacks.”

De leraar ziet de toekomst positief in: “Nog even en ze kunnen niet eens meer een spiekbriefje opstellen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *