Erik1980 / normanack / Wikimedia Commons

Erik1980 / normanack / Wikimedia Commons

ChatGFT zet overbodige woorden om in compost

Zelflerende alg zorgt voor revolutie

Versie 1.0 van ChatGFT staat aan de straat! Deze open source bak zet overtollige woorden om in compost, dankzij het toepassen van een zelflerende alg. Wetenschappers zijn enthousiast, maar waarschuwen ook voor mogelijke gevaren.

“Wat ChatGFT allemaal kan is heel bijzonder”, vertelt hoogleraar Bert Bokhoven. “Ik heb er zelf al een aantal keer gebruik van gemaakt. Dan schreeuwde ik een paar woorden die ik niet nodig had in die groene bak, zoals ‘Lorre, Lorre, van mijn milt is er maar één’. Zet je die bak vervolgens aan de straat, wordt er automatisch compost gemaakt van de inhoud. Die compost is niet te onderscheiden van wat je zou krijgen als je etensresten en tuinafval zou mengen. Knap toch?”

Het mooie aan ChatGFT is dat het voor iedereen beschikbaar is, al zit daar ook een risico. “Je kunt het heel simpel aanvragen bij de gemeente, dan heb je binnen een week zelf zo'n bak”, aldus Bokhoven. “Al schuilt daar natuurlijk ook wel het grote gevaar. Je weet nooit precies hoe een nieuwe techniek landt in de maatschappij. Ik moet er niet aan denken dat we straks elk weekend vroeg op moeten staan om iets in een bak te schreeuwen zodat die op tijd aan de straat kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *