ChatGPT / Daniël Bergman

ChatGPT / Daniël Bergman

Jiska plant voor elke prompt op ChatGPT een boom

‘AI is zo milieuvervuilend, Ik moest wat met mijn promptschaamte’

Jiska wil haar AI-gebruik gaan compenseren door een boom te planten voor elke prompt. De 29-jarige designer is erachter gekomen hoe vervuilend AI wel niet is en wil afkomen van haar promptschaamte.

Op haar werk wordt het erg aangemoedigd om AI-tools te gebruiken om zo efficiënt mogelijk te werken. Toen ze erachter kwam hoe milieuvervuilend prompten is, vielen de schellen van haar ogen. “Elke prompt staat gelijk aan een plastic tas bij de supermarkt, die datacenters vreten zoveel stroom en water dat ChatGPT in 2028 het stroomverbruik zal hebben van heel Nederland! Ik krijg daar dus negatieve gevoelens bij. Dan maar bomen planten. Ik heb ChatGPT gevraagd waar dat het beste kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *