Pro Shots / SIPA USA

Pro Shots / SIPA USA

Iraanse ayatollahs op zoek naar demonstranten die zich tegen democratie keren

Het regime in Iran kijkt met gemengde gevoelens naar de bestorming van het Braziliaanse parlement door rechtsextremisten. De ayatollahs zouden in hun eigen land ook graag demonstranten zien die zich tegen democratie en rechtsstaat keren.

“De ene demonstrant is de andere niet”, verzucht grootayatollah Ali Khamenei. “Ik ben een beetje jaloers op Brazilië en de Verenigde Staten, dat mag je best weten. Massa's mensen die met geweld de democratie bestrijden, dat zouden we hier in Iran uitstekend kunnen gebruiken.”

Khamenei gaat actief op zoek naar Iraniërs die zich willen inzetten voor een fascistisch regime. “Ik hoop dat het lukt. Ik zou er bij wijze van spreken een moord voor doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *