Wikimedia Commons / Khamenei.ir

Wikimedia Commons / Khamenei.ir

Presidentsverkiezingen Iran: waarom benoemen ze niet gewoon de ex-baas van hun geheime dienst?

Iran houdt volgende week presidentsverkiezingen. De kandidaten waar op mag worden gestemd zijn geselecteerd door de Raad der Hoeders en daarmee feitelijk door de hoogste leider ayatollah Khamenei. Het volk heeft dus weinig te kiezen. Eigenlijk kan Iran zich de moeite om presidentsverkiezingen te houden besparen, maar wat zou een goed alternatief zijn?

Kijk naar landen waar de verkiezingen wél open en democratisch gebeuren, zoals Nederland. Dat land heeft weliswaar geen president, maar wel een minister-president. Hoe wordt die gekozen? Nou, simpel: er wordt goed gezocht en overlegd en uiteindelijk kwamen de Nederlanders dit keer uit bij de ex-baas van hun geheime dienst. Een mooie tip voor Iran!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *