NOS

NOS

Verwende voetbalmiljonair Mbappé is alleen maar bezig met het beschermen van de democratie

Ze leven in hun eigen luxebubbel, ver verwijderd van de alledaagse werkelijkheid van hun fans: voetbalmiljonairs. De verwende Franse snotneus Kylian Mbappé bewees zondag tijdens de persconferentie nog maar eens dat hij zich alleen maar bezighoudt met zaken als het beschermen van de democratie.

"We kunnen zien dat extreme partijen op de deur van de macht kloppen en we hebben de mogelijkheid om de toekomst van ons land te bepalen", zei de wereldvreemde Mbappé, die jongeren ook nog eens opriep om bij de volgende verkiezingen te gaan stemmen. Zijn ploeggenoten Ousmane Dembélé en Marcus Thuram gingen hem al voor, wat de indruk wekt dat de hele Franse ploeg is losgezongen van de realiteit.

"Meneertje Mbappé heeft geen idee wat er bij het gewone volk leeft", oordeelt Johan Derksen. "In zijn villa kan hij lekker filosoferen over de democratie en de rechtsstaat, over vrijheid en rechten van minderheden, maar de man in de straat wil doelpunten zien." Jack van Gelder sluit zich daarbij aan. "Mensen uit de voetbalwereld moeten zich lekker met voetbal bezighouden en niet hun grote mond opentrekken over zaken als politiek."

Georginio Wijnaldum vindt de uitspraken van Mbappé 'niet handig'.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *