Shutterstock / Fotos593

Shutterstock / Fotos593

Nederlanders bang dat ze volgend jaar hun vuurwerkrekening niet kunnen betalen

2023 wordt voor veel Nederlanders een jaar vol zorgen. Door de hoge inflatie is het maar de vraag of ze straks hun vuurwerkrekening kunnen betalen.

“Ik lig er echt van wakker”, zegt Pepijn (38) uit Almere, terwijl hij op nieuwjaarsdag nog wat overgebleven pijlen de lucht in schiet. “Het gaat om duizenden euro’s. Waar moet ik die vandaan halen? En de overheid doet niets.”

Ook bij de Vuurwerkbank merken ze dat mensen het moeilijk hebben. “Ze komen hier heel beschaamd wat sterretjes halen”, vertelt vrijwilliger Dennis. “Ik doe het met liefde, maar eigenlijk is het een schande dat dit in een land als Nederland nodig is.”

Er is ook een ander geluid. Mireille (51) uit Papendrecht vindt het belachelijk dat mensen hun geld aan vuurwerk besteden. “Ik moet op elke stuiver letten. Dan stel je prioriteiten. Vuurwerk hoort daar natuurlijk niet bij. Bovendien worden mijn vijf honden daar gek van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Boeddhi, van het Boeddhasme heeft een plan voor ons allemaal. Vertrouw op Hem en de NUPI, en dan komt het wel goed met jullie rekeningen.

Of gebruik een promocode!

Reageer
gravatar

Een tovenaar verhult in ongebruikelijkheid de meest alledaagse actie. Maar de yogi brengt zelfs de meest ongebruikelijke manifestatie binnen de grenzen van het gewone, want hij kent de doelgerichtheid van de natuur.

Reageer
gravatar

Duizende euro’s doelloos de lucht in schieten met alle gevaren van dien.
Volkomen verkwisting van geld en volkomen zinloos.
En dan zeggen ik heb er slapeloze nachten van.
Belachelijk ik geef mijn geld niet uit aan die troep.

Reageer
gravatar

Goed plan! Extra belasting op vuurwerk.
Meegenomen kalasjhnikovs mogen onbelast in de lucht vuren. Dat is immers cultuur verrijking 🥰.