Shutterstock / Friends Stock

Shutterstock / Friends Stock

Emancipatie vrouwen gaat beter, waar geven mannen hun voorsprong weg?

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat het beter gaat met de emancipatie van vrouwen in Nederland. Het financiële gat met mannen wordt steeds kleiner, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. De grote vraag die rijst na het lezen van het onderzoek: op welke vlakken geven de mannen hun gigantische voorsprong in godsnaam weg?

“Steeds meer vrouwen zijn hoogopgeleid en gemiddeld werken vrouwen ook meer uren dan voorheen”, aldus emancipatie-expert Bert Bokhoven. “Daar verliezen de mannen dus al terrein. Ook verdienen vrouwen gemiddeld meer en zijn steeds meer vrouwen ‘economisch zelfstandig’, zoals we dat in vaktermen noemen. Allereerst: chapeau. Maar aan de andere kant, zeg ik vanuit mannelijk perspectief: mannen moeten ook eens in de spiegel kijken. Jarenlang hebben we onze voorsprong zorgvuldig geconsolideerd en nu laten we alles glippen.”

“Natuurlijk, dit is vooruitgang”, zegt Bokhoven. “Absoluut. Maar de samenleving is zo ingericht dat er een gat tussen mannen en vrouwen is op dit gebied, dus kun je ook gewoon concluderen dat mannen hier ernstige steken laten vallen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Thierry, je was toch geschorst?
Je weet toch dat de scholen in Forumland leeg zijn? Dus op die manier krijgen wij mannen die ouderwetse voorsprong niet terug.
Laat het denken nou maar aan mij over en houd verder dus je bek.

Reageer