Pressmaster / Shutterstock

Pressmaster / Shutterstock

Goed nieuws: steeds groter percentage is vrouw van CEO

Wie zegt dat het niet goed gaat met vrouwen in de top van het bedrijfsleven heeft het mis. Er is namelijk een steeds groter percentage vrouw van CEO. Nieuwe commissarissen en bestuurders in de hoogste functies, voornamelijk mannen, hebben alsmaar vaker thuis een vrouw.

Hoewel er meer vrouwen hun man aan de top hebben, klinkt er toch kritiek. “Er zou wat mij betreft gekeken moeten worden naar kwaliteiten en niet naar gender”, zegt iemand met kritiek. “Een man zou soms een betere partner kunnen zijn voor een CEO, maar dan wordt er gekozen voor een vrouw puur omdat ze vrouw is. Een evenwichtige verdeling is op deze manier ver te zoeken en ik weet nog niet zo zeker of we daar blij mee moeten zijn.”

Ondanks de felle kritiek zet de trend zich voort. Volgende week heeft CEO Peter een date gepland staan met jawel hoor: een vrouw!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *