Shutterstock / marvent

Shutterstock / marvent

Man overleden aan toxische mannelijkheid

De 28-jarige Frank uit Rotterdam is afgelopen week met acute vergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. De man had niks geks gegeten of gedronken naast zijn dagelijkse homp vlees met barbecuesaus en jerrycan proteïneshake. Na onderzoek is gebleken dat Frank is overleden aan de gevolgen van toxische mannelijkheid, ook wel bekend als toxic masculinity.

“Uit het autopsierapport kwam naar voren dat Frank zich nooit kwetsbaar opstelde en hij emoties als een zwakte zag”, vertelt patholoog-anotoom Julia Vermeere. “Verder nam hij de ervaring van vrouwen en niet-mannen niet serieus, gebruikte hij agressie om zich te uiten en zag hij dat als kracht. Hij ging ervan uit dat mannen altijd hiërarchisch het hoogste zijn en liet vrouwen nooit uitpraten. Verder maakte hij graag mannen belachelijk die zich niet conformeerden aan zijn idee van wat een ‘echte man’ is, dit konden wij herleiden uit zijn beschadigde rechter hersenhelft. Dit bleek de druppel te zijn.” Frank is 28 jaar geworden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wederom een belachelijk stukje retroriek. Ik zie juist veel aanpasgedrag bij Nederlandse mannen. Misschien juist teveel. Mijn stelling; je kunt macho zijn en toch iedereen respecteren zoals hij/zij is en behandelen met mededogen en inlevingsvermogen. Daar heeft vlees eten en shakes drinken helemaal niets mee te maken. STOP met deze archetypische omschrijvingen die nergens op zijn gebaseerd. Het lijkt erop dat men juist polarisatie wenst, en dit is een uitstekend voorbeeld.

Reageer