Shutterstock / Gorodenkoff

Shutterstock / Gorodenkoff

Gevaarlijke trend: jongeren stoppen massaal hun geld in pensioenpotje

Een gevaarlijke opkomende trend onder de jongeren: geld waar nu hard voor wordt gewerkt stroomt in grote lijnen richting het pensioenpotje. Veel mensen onder de dertig steken geld dat ze eigenlijk niet kunnen missen in fondsen met hippe namen als ABP, Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid en Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Experts luiden de noodklok.

“Bij jongeren heerst als het op geld aankomt kennelijk een yolo-mentaliteit: je hebt maar één leven om zoveel mogelijk geld opzij te leggen, zodat je later op de oude dag ook nog dure smartphones en reisjes naar Ibiza te betalen”, zegt jeugdwerker Sally Bertelsman.  “Het wordt ze natuurlijk erg makkelijk gemaakt. Op elke school of universiteit waar je komt zie je jongeren die op hun telefoon even snel hun opgebouwde pensioen op mijnABP checken. Dit kan alleen nog maar meer misgaan.”

De overheid is een campagne begonnen om bewust maken van de risico’s van pensioen. “Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo”, waarschuwt het Ministerie van Sociale Zaken. “Als een pensioenfonds beweert dat je vanaf je 67e geen dag meer hoeft te werken, dan kun je al op je klompen aanvoelen dat het niet klopt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *