Prostock-studio / shutterstock

Prostock-studio / shutterstock

Selfcare voor crypto-investeerders: zo zorg je goed voor jezelf terwijl je al je geld verliest

In een dankbaarheidsdagboek, oftewel een dankboek, noteer je elke dag drie dingen waar je dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld: het feit dat je huis nog niet onder water staat, de vrienden die je onderdak kunnen bieden als je écht alles kwijtraakt en het gedeelte van je geld dat je niet in cryptocurrency maar in NFT’s gestoken hebt.

Eet gezond en gevarieerd
Eet gezond en gevarieerd, voor zover je geslonken budget dat toelaat, natuurlijk.

Gun jezelf rust: blijf niet naar die dalende koersen kijken en neem lekker een momentje voor jezelf
Het is verleidelijk om de hele dag te blijven kijken naar de dalende koersen. Die rode cijfertjes kunnen je volledig opslokken, en juist daarom is het belangrijk om jezelf ook rust te gunnen. Leg die telefoon weg en neem lekker een momentje voor jezelf. Pak een goed boek of maak een wandeling door de natuur zodat je even niet hoeft te denken aan hoe de toekomst steeds penibeler wordt.

Drink minstens 2 liter water per dag
Dat je druk bezig bent om te bedenken hoe alles waar je voor hebt gespaard in recordtijd verdampt, betekent niet dat je huid daaronder moet lijden! Drink minstens 2 liter water per dag en je zal er jonger en zorgelozer uitzien dan ooit, trust us.

Wees niet te streng voor jezelf
Het is heel makkelijk om je de hele dag af te vragen waarom je in godsnaam al je geld hebt geïnvesteerd in crypto ondanks dat je nog steeds niet precies weet hoe het werkt, maar wees niet zo streng voor jezelf. Probeer van jezelf te houden. Niet alleen van je positieve eigenschappen, maar ook van je flaws. Omarm je perfect imperfections.

Tune in met je gevoelens
Probeer eens na te gaan wat je écht voelt. Is het angst? Woede? Verdriet? Een beetje van alles? Tune regelmatig in met je gevoelens zodat je weet wat je lichaam nodig heeft.

Neem een gezichtsmasker of een massage
Tot slot: neem een gezichtsmasker of ga langs bij een massagesalon voor een heerlijk verkwikkende massage. Bijkomend voordeel: met twee stukjes komkommer op je ogen of je hoofd diep verborgen in de hoofdsteun van een massagebank kan je heel even niet zien hoe je steeds meer geld verliest.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *