Pro Shots / Toon Dompeling

Pro Shots / Toon Dompeling

Kabinet: ‘Remkes start bemiddeling direct nadat stikstofdoelen 2030 zijn behaald’

Bemiddelaar Johan Remkes zal zijn taken direct oppikken zodra de stikstofdoelen in 2030 zijn behaald. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt. “En geen dag later”, benadrukte een woordvoerder de urgentie.

“Iedereen hier voelt de urgentie, om zodra de doelen behaald zijn met de boeren in gesprek te gaan. De samenleving verwacht straks resolute actie van de politiek om uit deze impasse te komen. Nadat de stikstofuitstoot met vijftig procent gereduceerd is. Maar dat hoef je Johan zelf ook niet te vertellen. Die staat bij wijze van spreken weken voor de jaarwisseling van 2030 al te trappelen.”

Ook Remkes zelf zegt haast te hebben straks zo snel mogelijk aan tafel te gaan. “Ik zal in de startblokken staan wanneer het land mij nodig heeft. Ook al is dat al in 2030. Tegen de tijd dat het zover is, kan ik niet wachten om te beginnen.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Momenteel loopt er al een grapjas in de Tweede Kamer rond die het zoeken naar een opvolger voor Johan opteert. De kans bestaat namelijk dat voor die tijd en na het bewijzen van de laatste eer, Johan zijn laatste CO2 via een schoorsteen zal uitblazen.

Reageer