Bron NOS

Bron NOS

Jongeren op social media discussiëren massaal of Johan Remkes of Herman Tjeenk Willink ‘de G.O.A.T’ is

Vrijwel direct nadat bemiddelaar Johan Remkes gisteren zijn langverwachte rapport over het stikstofbeleid presenteerde, stak op social media onder jongeren een aloude discussie de kop op: is Remkes de G.O.A.T (Greatest of all Time) van de Nederlandse politiek, of is het toch Herman Tjeenk Willink?

“Sowieso Remkes”, schrijft twitteraar remgoat98 over de VVD-vedette. “Tjeenk Willink heel 2022 onzichtbaar geweest, L. Johan draagt de Nederlandse politiek in z’n eentje”.“looool”, reageert tjeenktanksiuu op remgoat98. “remsukkel werd vorig jaar informateur nadat Herman al het werk al had gedaan. als hij niet bij de VVD had gezeten hadden we nooit van hem gehoord. + ratio”.

Een oudere twitteraar probeert de gemoederen te bedaren. “Remkes en Tjeenk Willink hebben allebei een bewonderenswaardige carrière achter de rug. Volgens mij moeten we gewoon blij zijn dat we ze allebei live in actie hebben kunnen zien.”

Iemand anders op Twitter merkt op dat Stef Blok “de meest onderschatte crisismanager van zijn generatie” is, maar op haar wordt verder niet gereageerd.

Op TikTok mengen ook buitenlandse jongeren zich in de discussie. Tjeenkzfrance_ schrijft bijvoorbeeld bij een highlightvideo van Herman Tjeenk Willink: “Remkes can only do it against farmer opposition. he’s finished.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *