NOS

NOS

Kabinet: ‘Het is nu wachten op Remkes’ rapporten over asielcrisis, woningcrisis, energiecrisis en personeelscrisis voordat we iets kunnen doen’

Johan Remkes mag dan eindelijk klaar zijn met zijn rapport over de aanpak van de stikstofcrisis, maar volgens het kabinet is hij nog lang niet klaar. Premier Rutte zegt nog rapporten te verwachten voor de asielcrisis, energiecrisis, woningcrisis en personeelscrisis. Rutte: “Het land heeft iemand nodig die oplossingen biedt en dat kan alleen Johan Remkes bieden.”

Het kabinet benadrukt dat de problemen die er liggen bijzonder urgent zijn en ze pas kunnen handelen na het advies van Remkes. “We staan te popelen om in actie te komen, we kunnen niet wachten op zijn aanbevelingen voor onze aanpak van de energiecrisis, de woningcrisis, de asielcrisis en de personeelscrisis”, zegt een woordvoerder van het kabinet.

Remkes zelf laat nog op zich wachten. “Ik ben even een sjekkie roken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.