Jelena Zelen / Shutterstock

Jelena Zelen / Shutterstock

Veganist Vera zorgt goed voor zichzelf: ‘Mijn lichaam is een tempeh’

Jarenlang gaf veganist Vera niet echt om uiterlijke en innerlijke verzorging. Sinds kort beseft Vera echter dat een gezonde geest alleen kan wonen in een gezond lichaam. Ze zorgt daarom eindelijk weer goed voor zichzelf: “Mijn lichaam is een tempeh.”

Vera (34) staat zelfverzekerd voor de spiegel terwijl ze haar huid insmeert met een een bruin goedje dat Rhizopus oligosporus heet. “Het is een speciale schimmel, die is heel goed voor lichamen die tempehs zijn. Daar blijven ze goed gehydrateerd van. Kijk, vroeger behandelde ik mijn lichaam als een stuk vlees. Ik was de hele tijd alleen maar bezig met de structuur en het gewicht, maar ik besef nu hoe belangrijk het is dat je je lichaam goed behandelt. En dat je die licht zure smaak juist moet omarmen.”

Sinds Vera weer goed voor zichzelf zorgt straalt ze ook veel meer. Ze geniet van de lentezon en helpt andere vrouwen met het omarmen van hun eigen tempeh. “Waar het volgens mij om gaat in het leven is dat je met je eigen structuur alle smaken in je opneemt die je om je heen kunt verzamelen, en dat je daarmee op jouw unieke manier iets toevoegt aan de pan van het leven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *