Fizkes / Shutterstock

Fizkes / Shutterstock

Vegetariër wordt kannibaal nadat vleeseter kaastengel pakt

Tien jaar geleden werd Ilse den Hartog (30) vegetariër. De Utrechtse maakte die keuze uit liefde voor dieren en kreeg er geen moment spijt van. Tot donderdagavond, toen de vleesetende partner van haar beste vriendin een kaastengel uit de bittergarnituur pakte. Op slag veranderde Ilse in een kannibaal.

“Hij kon alles pakken!” briest Ilse, met opgedroogd bloed in haar mondhoeken. “Bitterballen, vlammetjes, kipnuggets. Er lag een vleesparadijs op die schaal.” Rico, de carnivoor in kwestie, verdedigde zich nog met de stelling dat hij weliswaar vlees at, maar andere dingen ook lekker vond, met name kaastengels. Het argument maakte geen indruk op Ilse. “Er waren maar drie kaastengels. Uit wiskundig-moreel oogpunt waren die van mij.”

Rico is 26 jaar geworden. Ilse is tien jaar vegetariër geweest.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beginnersfout Rudolf.
Hoe het komt dat Ricco maar 26 jaar oud is geworden, onthul jij al in de laatste zin van de eerste linea. Gewoonlijk maakt een schrijver de ontknoping pas in de laatste alinea duidelijk.

Reageer