Wat moet je koken voor dat ene familielid dat vlees eet?

Het is bijna kerst en je hebt na wekenlang onderzoek eindelijk gevonden wat je wilt gaan koken voor de familie die op bezoek komt. Het is origineel, toegankelijk, feestelijk, winters en daarnaast gewoon heel erg lekker. Helaas is er één probleem: wat moet je in godsnaam koken voor dat ene familielid dat vlees eet?

Menig randstedeling krijgt te maken met dit probleem, want wat eten die mensen nou eigenlijk? Iedereen in je omgeving eet vegetarisch of zelfs veganistisch, dus je vrienden kun je ook niet raadplegen. Nu moet je ontzettend veel moeite gaan doen, alleen maar omdat mevrouwtje ‘ik-woon-niet-in-Amsterdam’ zo nodig vlees moet eten. Geen zorgen, wij helpen je uit de brand.

Een salade van rauw, ongekruid vlees
Dat willen ze toch, vlees? Maak het vooral niet te ingewikkeld en verzamel wat rauw vlees om zonder enige kruiden of smaakversterkers op een bord te gooien. Als je zin hebt kun je het alvast in stukjes snijden, maar wat ons betreft leg je gewoon een rauwe varkenshaas op hun bord. Zij weten er zelf wel raad mee.

Een normale vegetarische curry met een los stuk kipfilet bovenop
Je aanpassen aan andere mensen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt eigenlijk het beste gewoon een normale vegetarische curry maken en daar voor die ene vleeseter tijdens het opdienen een mooi stuk medium rare kipfilet bovenop leggen. Iedereen blij.

Een decadente lasagna (en dan vissen ze het vegagehakt er zelf maar uit)
Ik zou gewoon lekker die lasagna uit de Allerhande maken. Als ze geen vega-vlees willen eten kunnen ze het er toch gewoon uithalen? Dat vinden ze vast niet erg, joh.

Vraag ze om zelf wat broodjes van thuis mee te nemen
Eerlijk gezegd is het wel erg veel gevraagd om speciaal voor dat ene nichtje je hele kerstdiner te moeten aanpassen. Die zal het ook wel begrijpen als je vraagt of ze haar eigen eten mee wil nemen. Ze kan tijdens het spectaculaire hoofdgerecht best een broodje ham of filet americain eten.

Die ene pizza salami in de vriezer die nog over is van dat feestje drie jaar geleden
Krijgt die ook eindelijk een functie.

Crème Bûrgerlée
Het dessert vergt gelukkig niet al teveel aanpassingen. Vervang enkel in een van de bakjes de custard door een burger. Daarna is de bereiding hetzelfde als altijd: met suiker besprenkelen en de gasbrander erop. Tip: doe het dessert met vlees in een ander bakje dan de rest. Zo voorkom je dat de arme schat per ongeluk een crème brûlée voorgeschoteld krijgt.

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en  De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!
Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een erg lang bemoeizuchtig bericht van de vegetariers Hanna en Tom. Wat een begripsloos vals gelul. En zelfs ziekelijk moordlustig. Normale mensen rauw kippenvlees en bedorven salami op willen dienen. Schande! Nee, grote schande.

Zou ik bij onze twee kerstdiners de enige vegetarier in beide families rauwe spruitjes, verlepte sla, bedorven kunstgehaktballen en schimmelende aubergines opdienen?
Welnee zo hardvochtig als vegans zijn wij vleeseters niet!

Reageer
gravatar

“Vervang enkel in een van de bakjes de custard door een burger.” Door (de enkel van) een burger! Inderdaad beste Jan en lieve Betsie, moorddadiger kan het niet.

gravatar

Aanvankelijk was Trump misschien wat laconiek, maar de dagelijkse hetze tegen hem die iedere dag hele voorpagina’s in beslag nam, werd voortgezet in corona. Beide waren politiek.
Wie een kuil graaft voor een ander… De media waren verplicht loyaal te blijven aan hun strandpunten waarmee ze Trump weg kregen door later extra sympathiek te zijn voor corona en de zorg die daar automatisch bij hoort en die hen zo vertegenwoordigt en daarin door te paraderen. Door ergens tegen te zijn ben je verplicht ook ergens voor te zijn om niet door de mand te vallen.
Ook Trump snapt nu wel dat er weinig eer meer te behalen valt tegen de stroom in te zwemmen.

gravatar

Wat vaak niet begrepen wordt is dat narcisten vaak decadent sadomasochistisch zijn, en dat ze bestaan van tegenstellingen aan zichzelf.